Uusi kartta varoittaa saariston hirvieläinkolareista – Paraisten ja Turunmaan riistanhoitoyhdistysten laatimaa kartta

Saariston hirvieläinkolaripaikoista on laadittu kartta. Paraisten ja Turunmaan saariston riistanhoitoyhdistysten laatimaa karttaa jaetaan muun muassa lautoilla ja lauttapaikoilla.

Kartasta löytyy myös tietoa miten toimia hirvieläinkolarin jälkeen.

Hirvieläinkolariin jouduttaessa on tärkeää varoittaa muuta liikennettä, ilmoittaa onnettomuudesta soittamalla hätänumeroon 112 ja merkitä paikka, jossa eläin on viimeksi nähty.

Riistanhoitoyhdistykset vastaavat myös kolarieläinten etsinnästä. Riistanhoitoyhdistykset sekä Paraisten kaupunki pyrkivät yhteistyössä löytämään rahoituksen hirviaidan rakentamiselle Saaristotien varrelle.

Riistanhoitoyhdistykset ovat jo vuosien ajan pyrkineet rajoittamaan peura- ja kauriskantojen kasvua yhteistyössä metsästäjien kanssa, erityisesti pääteiden varsilla.

Viime metsästyskautena Paraisilla ja saaristossa ammuttiin enemmän peuroja ja kauriita kuin koskaan aikaisemmin, ja metsästyspaine yritetään pitää kovimpana pääteiden varrella.

Paraisten ja Turunmaan saariston riistanhoitoyhdistys jakavat karttoja ja tietoa hirvieläinkolareista keskiviikkona 29. toukokuuta kello 16–19 Paraisten ja Nauvon välisillä lautoilla.

Kartta on tehty yhteistyössä Finnferries varustamon ja Lähitapiolan kanssa.

Lähde: Uusi kartta varoittaa saariston hirvieläinkolareista – Paikalliset – Turun Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.