Hirvikääryleet

Hyviä riistaruoan mausteita ovat sipuli, mustapippuri ja katajanmarjat. Lisäkkeeksi sopivat kirpeä etikkapikkelssi tai sienihilloke.

Hirvikääryleet

600 g hirven sisä- tai ulkopaistia
150 g pekonia
suolaa, valkopippuria, timjamia, tilkka öljyä, nokare voita
vettä
2 laakerinlehteä, muutama valkopippuri ja maustepippuri
2–3 sipulia
3 porkkanaa

Käärimiseen: hammastikkuja tai lankaa

Kastikkeeseen: Maizenaa ja tilkka punaviiniä

1. Leikkaa lihasta poikkisyin 10–12 viipaletta.
2. Nuiji niitä muovikalvon sisällä ohuemmiksi ja mausta suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.
3. Laita jokaisen viipaleen päälle pekonia. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä hammastikuilla tai langalla.
4. Ruskista kääryleet kuumassa, paksupohjaisessa padassa, öljyn ja voin seoksessa.
5. Lisää päälle vettä niin, että kääryleet peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja pippurit.
6. Anna kääryleiden hautua kannen alla puolisen tuntia.
7. Lisää kuoritut, lohkotut sipulit ja porkkanat. Jatka hauduttamista, kunnes liha on kypsää.
8. Suurusta liemi Maizenalla ja mausta punaviinillä.

Lähde: Etlarin eväät: Hirvikääryleet – ESS.fi

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.