Limingan susille annettiin karkotusmääräys – alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma, jonka ihmisarkuus halutaan palauttaa

Limingan ja Lumijoen alueella liikkuville susille on annettu karkotusmääräys. Poliisi kertoo, että Limingan ja Lumijoen alueella on kesän ja syksyn aikana tehty havaintoja susista, jotka liikkuvat asutuksen ja tuotantoeläinrakennusten sekä laidunten läheisyydessä.

Alueella liikkuvat sudet ovat aiheuttaneet yhden tuotantoeläinvahingon. Komisario Juha Niemelä Oulun poliisin johtokeskuksesta kertoo, että sudet tappoivat vasikan lauantaina.

Niemelän mukaan alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma

Tarkkaa tietoa lauman koosta ei ole. Niemelän mukaan osa lauman susista on jäänyt auton alle viime vuosien aikana.

Susien käyttäytyminen on ollut osittain lajille epätyypillistä, joten niiden ihmisarkuus pyritään palauttamaan.

Susien ihmisarkuus pyritään ensisijaisesti palauttamaan poliisin määräämän karkotuksen avulla. Poliisin mukaan karkotustoimenpiteet voidaan aloittaa, jos susi tulee alle sadan metrin päähän asutusta talosta, tuotantoeläinrakennuksesta tai eläinten laitumesta.

Susia voidaan karkottaa esimerkiksi valojen tai äänien avulla

Karkotuksesta vastaavat ensisijaisesti riistanhoitoyhdistyksen henkilöt, Niemelä kertoo.

Karkotuksen voi suorittaa Limingan seudun riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-avun toimijoiden lisäksi myös poliisi.

Jos susi nähdään asutuksen tai eläinsuojan lähellä, tulee tapauksesta ilmoittaa kiireettömässä tilanteessa suurpetoyhdyshenkilölle.

Jos susi aiheuttaa vaaratilanteen ja tilanne on kiireellinen, asiasta tulee soittaa hätäkeskukseen.

Lähde: Limingan susille annettiin karkotusmääräys – alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma, jonka ihmisarkuus halutaan palauttaa | Oulu | Kaleva.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.