Sudet tappoivat ajokoiran Haapaveden ja Haapajärven rajalla – Ajo eteni huonoon suuntaan

Kokenut suomenajokoira kuoli susien hyökkäyksessä Haapaveden ja Haapajärven rajalla Karsikkaan takana tiistaina.

Susia on, eikä voi tietää varmasti, missä ne liikkuvat. Minulla on tapana ampua ilmaan ja pelotella kaiken varalta aina ennen metsään lähtöä. Niin minä tein nytkin, Seppä kertoo.

Kun koiran liikkeet alkoivat tutkan näytöllä arveluttaa, hän yritti heti saada sen kiinni.

Koira ei kuitenkaan jättänyt hakua.

Hetken kuluttua alkoi ajo, joka eteni vielä huonompaan suuntaan.

Seppä palasi autolle, kiirehti Kangasniemen suuntaan ja ehti huokaista helpotuksesta. Tilanne kaartoi takaisin. Koira paineli pitkin Karsikkaan peltoja.

Seppä palaili takaisin, mutta heti saman tien tuli uudestaan lähtö tien päälle. Tutkan nuoli näytti taas huolestuttavaan suuntaan.

Jätin auton Kilpolan niityn lähelle.

Ajo oli täydessä käynnissä aivan vieressä. Yhtäkkiä koira lopetti ajamisen ja pysyi aivan samassa paikassa. Sieltä ei kuulunut yhtään mitään, Seppä kertoo.

Hän käveli koiraa kohti muutaman minuutin. Tiheässä metsässä ei nähnyt kauas.

Ihmettelin, kun ei kuulunut edes kahinaa. Silloin rupesin karjumaan, Seppä sanoo.

Koira löytyi ojan toiselta puolelta kuolleena

Niska oli purtu poikki, ja koiraa oli raadeltu pahoin.

Yksi susi ei ole voinut sitä tehdä. Ilman muuta se on ollut lauma. Brutaalisti ja todella nopeasti on otettu henki pois, Seppä toteaa.

Kymmenvuotias Cindy kannettiin pois metsästä kolmen pyyntireissulla olleen ihmisen voimin.

En ole milloinkaan sutta nähnyt, enkä nähnyt niitä nytkään. Sudet olivat minusta vain muutaman kymmenen metrin päässä, eivätkä ne pelänneet, vaikka varmasti kuulivat autonkin, Seppä sanoo.

Ikänsä erämaissa kulkenut mies ei aio silti metsästystä susien vuoksi lopettaa. Lohduttomasti päättynyt metsästysreissu saa kuitenkin mietteliääksi.

Tuo laita on koiralle hengenvaarallinen paikka. En olisi ikinä uskonut, että sudet ovat noin röyhkeitä, ettei pelottelukaan auta, Seppä toteaa.

Jahtikaveriksi jää kohta viisikuinen suomenajokoira Meiju. Pentua Seppä ei uskalla nyt metsään päästää. Toisaalta kotonakaan se ei ajokoiraksi opi.

Lähde: Ajo eteni huonoon suuntaan – sudet tappoivat ajokoiran Haapaveden ja Haapajärven rajalla | Pohjois-Suomi | Kaleva.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.