Metsästyskoiraharrastajat huolissaan – Luke kiistää susilukujen rukkaamisen.  Arvio perustuu suurpetoyhdyshenkilöiden tekemiin havaintoihin, DNA-näytteiden keruuseen sekä pantasusien pantojen lähettämiin tietoihin

Susitutkija rauhoittelee keskustelua susien määrän ja asuinseutujen lisääntymisestä. Ennustemallin mukaan susien määrä on keväisin yleensä edellisvuoden tasolla.

Eduskunnassa keskiviikkona vieraillut Metsästyskoiraharrastajien lähetystö oli huolissaan susien kasvaneesta määrästä. Tänä syksynä sudet ovat tappaneet tai vammauttaneet jo yli 20 metsästyskoiraa, vaikka metsästyskausi on vasta alkamassa.

Luonnonvarakeskusta (Luke) koiraharrastajat arvostelivat suden kanta-arvioiden rukkaamisesta. Lähetystö arvioi, että susikanta on ”merkittävästi” suurempi kuin Luken osoittamat luvut.

Ohjelmajohtaja Sirpa Thessler korostaa, että Luke ei rukkaa kanta-arvioita.

”Arvio perustuu suurpetoyhdyshenkilöiden tekemiin havaintoihin, DNA-näytteiden keruuseen sekä pantasusien pantojen lähettämiin tietoihin”, hän kertaa.

Kanta-arvioraportti on luettavissa Luken verkkosivuilta. Siitä löytyvät reviirikohtaiset tiedot.

Erikoistutkija Samu Mäntyniemi Lukesta puolestaan muistuttaa, että ennuste susikannasta tehdään vuosittain maaliskuun kanta-arvion perusteella. Susikanta kasvaa keväällä pentujen synnyttyä ja on suurimmillaan touko–kesäkuussa.

Lähde: Luke kiistää susilukujen rukkaamisen – arvio perustuu suurpetoyhdyshenkilöiden tekemiin havaintoihin, DNA-näytteiden keruuseen sekä pantasusien pantojen lähettämiin tietoihin – Politiikka – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.