Hirvikoira | Harmaa norjanhirvikoira – seuraa liikkeelle lähtenyttä hirveä rauhallisesti

Harmaa norjanhirvikoira

Harmaata pidetään yleisesti maailman vanhimpana yhteen käyttötarkoitukseen kehitettynä rotuna. Harmaa norjanhirvikoira on Norjan kansallisrotu, mutta sen kehitystä on voimakkaasti edistänyt myös Ruotsi ja Suomi.

Rotua esiintyy myös yleisesti mm. Englannissa ja Yhdysvalloissa. Suomeen rotu tuli jo 1930-luvulla ja todellisen läpimurtonsa se teki 1970-luvulla.

Harmaa norjanhirvikoira on lähtöisin ruotsi-norja akselilta. Nopeana ja rohkeana koirana se soveltuu erinomaisesti hirvikoiraksi. Rotua käytetään myös karhun metsästykseen sekä vahtimistehtäviin. Harmaanorjanhirvikoirien levinneisyysalue noudattelee nykyään hyvin pitkälti hirvien esiintymistiheyttä.

Erityistä kiitosta rotu on saanut laajahakuisena ja jälkitarkkana jahtikaverina.

Sitkeä ja rauhallinen harmaanorjanhirvikoira on ehdottomasti yksi parhaimmista hirvikoirista.

Se on yksi suosituimmista hirvikoiraroduista niin Suomessa kuin myös Ruotsissa.

Koirarodun kerrotaan omaavan erinomaisen jälkivainun. Koira seuraa liikkeelle lähtenyttä hirveä rauhallisesti, jolloin se ei yllytä sitä liikkumaan nopeampaa. Se ei myöskään yritä liian aktiivisesti pysäyttää hirveä.

Luontaisen leppoisan luonteensa ansioista sillä on paimennustaipumus hirven käsittelyssä. Hyökkääväisyys on rodulle vierasta.

Tämä älykäs koira pystyy työskentelemään todella kovilla pakkaskeleillä ja on havaittu kestävyydeltään mainioksi hirvikoiraksi. Tämä on mahdollista koiran paksun ja runsaan turkin ansiosta.

Koiran sitkeys on parhaimmillaan silloin, kun se pitää ohjaajaan yhteyttä niin, että se saadaan tarvittaessa pois haukkumasta ei-haluttua hirveä. On myös hyvä, että koira saadaan käskemällä tulemaan isännän luokse, jolloin sitä ei tarvitse lähteä etsimään jahdin päätteeksi.

Urokset ovat korkeudeltaan noin 52 cm ja nartut 49 cm. Harmaa norjanhirvikoira on neliömäinen ja hyväryhtinen koira, jonka häntä on rullautunut selän keskiviivan päälle.

Harmaata norjanhirvikoiraa käytetään metsästyksessä pysäyttävänä koirana.

 

 

 

Hirvikoirat ja koulutus.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s