Hirvikoira | Karjalankarhukoira – hirven sekä karhun metsästykseen

Karjalankarhukoira

Karjalankarhukoira sopii mainiosti hirven sekä karhun metsästykseen. Koirarodun juuret ovat Laatokan Karjalassa. Karjalankarhukoiraa hyödynnettiin silloin kaikenlaisessa metsästyksessä.

Karhukoira on viisas metsästyskoira ja oppii nopeasti monenlaisen riistan käsittelyn.

Voimakkaan vankkarakenteinen ja tuuhea turkkinen koirarotu on luonteeltaan rohkea ja sisukas. Rodun peitinkarva on karhean suoraa.

Väriltään musta, mutta monilla yksilöillä on päässä, kaulassa, vatsassa, hännän päässä, raajoissa sekä rinnassa valkoista.

Karjalankarhukoiraa käytetään metsästyksessä pysäyttävänä koirana. Uroksen säkäkorkeus on keskimäärin 57 cm ja nartuilla 52 cm. Paino uroksella 26 kg ja nartulla 19 kg.

Tavoitteena on karjalankarhukoira, joka pystyy löytämään karhun pitkältäkin yöjäljeltä nopeasti. Tähän tarvitaan koiralta hyvää karhuverisyyttä ja pelotonta luonnetta. Löydettyään karhun, koira pystyy pitämään karhun haukussa paikallaan, estämällä pakoyritykset liikkeellä ja uhkaamalla karhun peräpäätä. Haukku jatkuu innokkaana, kunnes metsästäjä tulee.

Karhun haukkutyyli

Karjalankarhukoiralla on erinomainen haukkutyyli karhulle. Monet karhukoirat pyrkivät kokoajan haukkumaan karhua takapäästä, jolloin suojaton takamus on koiran edessä. Karhu tietää tämän ja asettuu istualleen.

Koiran jatkuva liike edesauttaa sitä, että koira pystyy haukkumaan läheltä. Jos koira haukkuu paikaltaan lähellä karhua, voi nopea käpälänisku koitua koiran kohtaloksi. Myöskin koiran koko vaikuttaa haukkutyyliin.

Karjalankarhukoiran koko on aika optimaalinen karhunhaukkuun. Monesti paras tulos tulee kun koira kiertää karhua jatkuvasti. Karhun mielenkiinto on kokoajan kiinni koirassa ja metsästäjän hiipiminen onnistuu paremmin.

Kiertävä haukkutyyli on sopii myös hirvelle. Hirvikokeessa huonopuoli tälläiselle haukkutyylille on huonommat haukkupisteet, koska äänen laatu/tiheys kärsii hieman kun koira on kokoajan liikkeessä.

Hirvikoirat ja koulutus.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s