Karhu rikkoi häkin ja raateli koiran Savukoskella tassu 15–17 cm – talon asukas näki pedon juoksemassa tien yli koira suussaan

Lauantai-iltana karhu hyökkäsi jämtlanninpystykorvan kimppuun Savukoskella Lapissa.

Savukoskella Martinkylässä erään talon pihapiirissä vieraili lauantai-iltana karhu. Karhu rikkoi koiranhäkin ja nappasi koiran mukaansa.

Talon omistaja Arto Takkinen kertoo, että karhu oli nähty koiranhäkin vieressä hahmona.

10-vuotias jämtlanninpystykorva oli Takkisen metsästyskaveri ja aika iso koira. Pihapiirissä oli muitakin koiria kettingissä, mutta isoin koira oli häkissä.

Talon asukas ja Takkisen perheenjäsen meni ulko-ovelle katsomaan, mikä hahmo koiranhäkin luona on. Ulkona hän näki karhun juoksevan tien yli Jeri-koira suussaan ja koiranhäkin rikkoontuneena.

Takkinen on ottanut yhteyttä poliisiin ja Savukosken riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilöt ovat käyneet tutkimassa pedon jälkiä.

Tassun koko oli aika iso, noin 15–17 senttiä. Iso karhu se on ollut, Takkinen sanoo.

”Erittäin harvinaista, että vie häkistä”

Takkinen kertoo, että lähialueella on liikuttu ja ajeltu edestakaisin varmistamassa, että karhu ei tule takaisin. Koira löytyi puolen kilometrin päässä pihapiiristä syötynä.

Ei ole enää mukava, kun liikkuu retkeilijöitä ja kaikenlaisia ihmisiä. Ei tiedä milloin se alkaa säikyttelemään. Toivottavasti karhu häipyi metsään.

Ikänsä Savukoskella asuneelle Takkiselle ei ole aiemmin käynyt vastaavaa.

Pihapiiriin tunkeutuminen ei ole karhun luontaista käytöstä. Savukosken riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jari Pienimaa toteaa, että käytös on karhulle harvinaista.

Erittäin harvinaista, että karhu hakee häkistä koiran. Vielä täällä metsän perällä ja aivan kyläkeskuksessa. Ilmeisesti mustikkasato on ollut niin huono, arvioi Pienimaa.

Savukoski kuuluu itäiseen poronhoitoalueeseen ja kaikki karhuluvat tälle syksylle on kaadettu. Pienimaa ei usko, että kyseiselle karhulle saadaan pyyntilupaa.

Sitten vasta pyyntilupa saadaan, jos ihmishenkeä vastaan kohdistuu uhkaa. Karhu häipyy metsään, eikä se ole helppo kertoa, että mikä karhu se oli, Pienimaa toteaa.

Lähde: Karhu rikkoi häkin ja raateli koiran Savukoskella – talon asukas näki pedon juoksemassa tien yli koira suussaan | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.