Sotkamssa ahmatilanne pahenee koko ajan – pedot tappaneet jo kymmeniä lemmikkikissoja, kaneja, koiran ja lampaan

Sotkamossa ahmat ovat tehneet reviirinsä ihmisasutuksen keskelle.

Sotkamossa ahmat pitävät paikoitellen reviiriään ihmisasutuksen keskellä ja niiden ihmisarkuus on vähäinen tai jopa olematon. Joissain tapauksissa ahmat ovat pyrkineet myös asuntoihin ja eläinsuojiin.

Sotkamon kunnanhallitus vaatii nyt, että viranomaiset poistavat häiriökäyttätyvät ahmat tai antavat alueelle poikkeuslupia metsästykseen.

Pelkästään elokuun aikana taajamassa on petoyhdyshenkilön toimesta kirjattu 21 ahman pihapiirikäyntiä. Oletettavasti määrä on jopa enemmän, sillä kaikki eivät ilmoita havaintojaan petoyhdyshenkilölle.

Viimeisen vuoden aikana ahmat ovat tappaneet Sotkamossa useita kymmeniä kissoja, lemmikkikaneja, yhden koiran ja yhden lampaan.

Tilanne on koko ajan pahentunut, koska ihmisasutuksen keskellä reviiriään pitävät ahmat ovat saaneet isoja pentueita ja siirtäneet käyttäytymismallin näille.

Sotkamon kunnan lausunnon mukaan ahmojen loukuttaminen ja siirtäminen kunnan sisällä toiseen paikkaan ei ole ratkaisu.

Ahma pystyy liikkumaan vuorokaudessa kymmeniä kilometrejä ja takaisin asutuksen piirissä olleelle reviirilleen tai ongelma siirtyy toiseen asutusympäristöön

Sotkamon kunnanhallitus on lähettänyt vetoomuksen ahmatilanteen parantamiseksi Maa- ja metsätalousministeriölle, Suomen riistakeskukselle, Suomen Metsästäjäliiton Kainuun piirille, Sotkamon riistahoitoyhdistykselle, Luonnonvarakeskukselle, Metsähallitukselle sekä kainuulaisille kansanedustajille.

Lähde: Sotkamo haluaa eroon ahmoista – pedot tappaneet jo kymmeniä lemmikkikissoja, kaneja, koiran ja lampaan | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.