Ulkomaiset huippukokit vietiin Naantalin metsiin – yllättävä löytö sai ammattilaiset huokailemaan ihastuksesta

Pöydällä nököttää jättimäinen tatti. Se on poimittu Naantalin Kultaranta Resortin pihalta, ja se toimii hyvänä esimerkkinä siitä, että kyllä meillä sieniä Suomessa riittää.

Ainakin uusiseelantilainen kokki ja ravintoloitsija Leslie Hottiaux kiinnostuu jättiläisestä heti, ja hänen Instagram-tilinsä saa lisää täytettä.

Tänään kokit ovat vastaanottavana osapuolena, sillä järjestäjät haluavat esitellä heille suomalaista luontoa ja sen antimia.

Tällä alueella on aika huono marja- ja sienivuosi. Menemme kuitenkin ensin poimimaan puolukoita, eräopas ja kouluttaja Rami Heinäluoto kertoo.

Ne ovat aika kitkeriä, mutta joukossa on makeitakin, Hottiaux kommentoi.

Eniten ne muistuttavat marjoista ehkä karviaismarjoja, mutta eivät juuri niitäkään, Ndvolu miettii.

Hän innostuu kuullessaan, että näistä tehdään Suomessa ”aamushotteja”. Shotin paljastuminen tässä tapauksessa mehuksi on pieni pettymys.

Uusiseelantilainen Hottiaux on poiminut marjoja viimeksi lapsena.

Poikaystäväni isä on suomalainen, ja hän tuo meille joka vuosi hilloa.

Vaikka anekdootit on suunnattu pääosin ulkomaalaisille, myös suomalaistoimittaja oppii uusia asioita, esimerkiksi sen, että katajilla on sukupuolet, ja vain ”tytöt” kantavat marjoja. Sekin on uusi tieto, että Suomessa on löydetty 5 500 vuotta vanha purukumi. Se ei tosin sisältänyt xylitolia vaan pääasiassa pihkaa.

Kun selviää, että ruotsalaisilla on vielä vanhempi purukumi, suomalaisosallistujat huokaavat. Eteläafrikkalainen Ndvolu haluaa tietää, miksi. Viha-rakkaussuhdetta on hiukan hankala selittää.

Lähde: Ulkomaiset huippukokit vietiin Naantalin metsiin – yllättävä löytö sai ammattilaiset huokailemaan ihastuksesta – Turun seutu – Ilta-Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.