Koira iski hampaat silittäjän käsivarteen, kuka on vastuussa?  – Uusi opas kertoo milloin omistajan pitää korvata lemmikin vahingot

Koiran omistaja voi hetkellisen huolimattomuuden seurauksena joutua kymmenien tuhansien eurojenkin korvausvastuuseen, muistuttaa vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine tuoreessa oppaassaan.

Uusi opas, Koirien aiheuttamien vahinkojen korvaaminen, antaa lemmikkien omistajille tietoa milloin on korvauksen paikka. Finen mukaan neuvontaan tulee kysymyksiä erityisesti koirien aiheuttamien vahinkojen korvaamisesta.

Koiran aiheuttamista vahingoista vastaa yleensä se, jonka hallussa ja valvonnassa koira vahinkohetkellä on ollut.

Omistajan lisäksi koiran aiheuttamista vahingoista voi siten joutua vastuuseen esimerkiksi koiran ulkoiluttaja tai muu hoitaja.

Myös alaikäinen lapsi, joka ulkoiluttaa naapurin koiraa voi joutua korvausvastuuseen, jos koira riistäytyy irti ja puree vastaantulijaa.

Korvausvastuun syntyminen edellyttää kuitenkin, että koiran omistaja on toiminut jollain tapaa moitittavasti, kuten esimerkiksi laiminlyönyt koiran kiinnipidon tai valvonnan.

Lähde: Koira iski hampaat silittäjän käsivarteen, kuka on vastuussa?  – Uusi opas kertoo milloin omistajan pitää korvata lemmikin vahingot | Vantaan Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.