Erikoisviljelmillä, puutarhoilla ja rehupaaleilla rellestävät rusakot kannattaa metsästää nyt!

Jäniseläinten metsästysaika päättyy helmikuun lopussa, sen jälkeen vahinkoa aiheuttavien eläinten poistoon tarvitaan riistakeskuksen lupa.

Paksun lumen aikana erityisesti rusakot kerääntyvät syömään helppoihin ravintokohteisiin, kuten esimerkiksi marja- tai hedelmäviljelmille. Halutuimpia kohteita ovat omenapuut, nuoret vadelmat ja pensasmustikat, tiedottaa Suomen Riistakeskus.

Myös maataloudessa käytettävät rehupaalit ovat rusakoille mieluista ravintoa: paalit kannattaa suojata sijoittamalla ne lähelle tuotantotiloja tai aitaamalla paalialue verkolla.

Jänikset ja rusakot voivat pahimmillaan aiheuttaa tuhansien eurojen vahingot. Riistakeskus kannustaa metsästämään vahinkoa aiheuttavat jäniseläimet metsästysaikana. Viljelijöiden tai puutarhureiden kannattaa ottaa paikallisiin metsästäjiin yhteyttä hyvissä ajoin.

Metsästysaika päättyy helmikuun lopussa, sen jälkeen taloudellisesti merkittävää vahinkoa aiheuttavien eläimien poistamiseen tarvitaan aina riistakeskuksen poikkeuslupa.

Valtio ei korvaa rusakon tai metsäjäniksen aiheuttamia vahinkoja.

Metsästysaika: Jänis 1.9.2019 — 28.2.2020

Lähde: Erikoisviljelmillä, puutarhoilla ja rehupaaleilla rellestävät rusakot kannattaa metsästää nyt – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.