Rajamäellä varma karhuhavainto – kyseessä nuori yksilö jäljellä pituutta 11 cm

Rajamäellä tehtiin torstaina iltapäivällä neljän maissa karhuhavainto Rajamäen taajaman ja Hangonväylän välissä olevalla metsäalueella.

Nurmijärven Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Tommi Nylund kertoo yhdistyksen suurriistavirka-apuhenkilön käyneen koiriensa kanssa varmistamassa havainnon todenperäisyyden ja mittaamassa jäljen.

Havaintojen ja jäljen perusteella kyse oli pienikokoisesta, nuoresta karhusta. Jäljellä oli pituutta 11 senttiä.

Tämä on hyvin yleistä, että nuoret karhut käyvät kesällä täällä etelässä pyörimässä ja lähtevät pian taas ylöspäin, Nylund kertoo.

Nylund kertoo yhdistyksen edustajien olleen asiasta yhteydessä Itä-Uudenmaan poliisiin, mutta poliisi ei tehnyt karhuvaroitusta, koska karhua ei koettu vaaraksi asukkaille.

Totesimme, ettei asiassa tarvitse vielä tehdä mitään, vaan näyttäisi siltä, että kyse on nuoresta yksiköstä, joka toivottavasti löytää tiensä pois täältä.

Nylundin mukaan on mahdollista, että karhu on sama, joka havaittiin aiemmin viikolla Hyvinkään Palopurossa. Hyvinkäällä tehtiin tiistaina illalla karhuhavainto.

Hyvinkäällä ei ollut ihan varmaa näköhavaintoa karhusta, mutta nyt oli varma metsästäjän havainto. Tänään ei ole tullut enää yhtään havaintoa, joten voi olla, että eläin on jo kadonnut alueelta.

Yleensä karhu kyllä lähtee omin avuin pois, kun niitä ei jahdata. Sitten jos paikalle lähdetään isommalla porukalla katsomaan karhua, niin se voi aiheuttaa päinvastaisen reaktion ja silloin tulla vaaratilanteita, Nylund muistuttaa.

Lähde: Rajamäellä varma karhuhavainto – kyseessä nuori yksilö | Nurmijärven Uutiset

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.