”Tosi hyvin on mennyt” — Etelä-Karjalassa on kaatunut tällä viikolla yhteensä kahdeksan karhua

Karhunmetsästys käynnistyi tiistaina. Etelä-Karjalassa on vielä jäljellä 12 lupaa karhunmetsästykseen.

Tiistaina alkanut karhunmetsästys on jatkunut vilkkaana myös viikon loppupuolella. Etelä-Karjalassa on nyt tiistain jälkeen kaadettu yhteensä kahdeksan karhua.

Keskiviikkoiltaan mennessä karhuja oli kaatunut viisi, joista isoin oli peräti 275 kiloinen köriläs. Tuon jälkeen kaatoja on tehty kolme.

Kuudes kaato tapahtui torstaina Parikkalassa, kun 123 kiloinen naaraskarhu jäi metsästäjien kiikariin. Jahtikauden seitsemäs karhu, 88 kiloinen uros, kaatui torstai-iltana kello kahdeksan maissa Rautjärvellä.

Tähän mennessä viimeisin karhu kaatui Parikkalassa perjantaina aamupäivällä. Kyseinen jahtikauden kahdeksas kaadettu karhu oli 144 kiloinen naaras.

Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen Teemu Kouhia uskoo, että karhun kaatoja tulee vielä tämän viikonlopun aikana lisää. Alkutahti on ollut kova.

Tosi hyvin on mennyt. Tiedettiin kyllä jo etukäteen, että karhuja on paljon ja kaatoja tulee nopeasti, hän toteaa.

Koillis- ja Raja-Kymen alueelle, eli Etelä-Karjalan alueelle myönnettiin 20 poikkeuslupaa karhunmetsästykseen. Tällä hetkellä lupia on jäljellä 12.

Lähde: Etelä-Karjalassa on kaatunut tällä viikolla yhteensä kahdeksan karhua — ”Tosi hyvin on mennyt”, Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen Teemu Kouhia toteaa – Uutisvuoksi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.