Riistakeskus: Muutama ampumaratareissu on tarpeen kaikille metsästäjille

Elokuussa alkaa uusi metsästysvuosi, joten metsästäjien on viimeistään nyt syytä kaivaa aseet kaapista ja suunnata ampumaradalle, Suomen riistakeskus korostaa tiedotteessaan.

Riistakeskuksen mukaan haulikolla osuminen perustuu pitkälti lihasmuistiin ja rutiiniin, jotka kaipaavat tauon jälkeen herättelyä.

Kiväärillä osuminen taas vaatii erityisesti puhtaan laukaisun harjoittelua, jotta metsästystilanteessa ei tule nykäistyä.

Samalla varmistutaan kiväärin oikeasta kohdistuksesta ja se voidaan tarvittaessa korjata.

Erityisesti haulikolla metsästettäessä ei tiedotteen mukaan tule ampua ylipitkille matkoille, jotta vältytään haavakoilta.

Rataharjoittelu kehittää metsästäjän etäisyydenarviointitaitoja ja samalla syntyy realistinen kuva omasta ampumataidosta. Jos tilanne metsästystilanteessa ei ole suotuisa, on parempi jättää ampumatta.

Riistakeskuksen mukaan mikään ei ole harmillisempaa kuin huomata vasta metsällä, ettei ase toimi. Kesän harjoituskäynneillä saadaan varmuus aseen kunnosta, ja jos aseessa on vikaa, se ehditään vielä korjata ennen kauden alkua.

Ja mikä tärkeintä, rata-ammunta palauttaa mieleen aseen turvallisen käsittelyn, joka on jokaisen metsästäjän ykkösasia.

Alueen ampumaratojen aukioloaikoja voi tiedustella metsästys- ja ampumaseuroilta sekä riistanhoitoyhdistykseltä, tiedotteessa kerrotaan.

Lähde: Riistakeskus: Muutama ratareissu on tarpeen kaikille metsästäjille

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.