Peurasta syntyy verratonta riistaruokaa

Peuran liha on maukasta, aromikasta ja lähes rasvatonta. Se taipuu hyvin moneksi ruokalajiksi, kunhan saalis on ensin selätetty.

Jos et metsästä itse, tilaa laatikollinen patavalmista peuranlihaa.Fileistä paistat upeat peurapihvit, pekonivyöllä tai ilman.

Peuran sisäfileestä syntyy myös loistava carpaccio – tarjoa lisänä sitruunaöljyä, parmesaanilastuja, paahdettuja pinjansiemeniä ja rucolaa.

Kokeile ulkofileetä uunissa myös salvialla, sinapilla ja valkosipulilla maustetulla emmental-majoneesikuorrutteella. Roseeksi paistetut fileekuutiot kruunaavat myös hienostuneen Rydbergin pyttipannun.

Peurakebakot ja karpalo-punasipulichutney

Esivalmisteluihin 25 min + kypsymiseen 15 min

8 kpl

500 g peuran jauhelihaa
2 dl kuohukermaa
1 dl tuoreita korppujauhoja
2 keltuaista
1½ tl suolaa
1 tl katajanmarjoja jauhettuna
¾ tl maustepippuria
½ tl valkopippuria
 
Lisäksi: varrastikkuja
 
Karpalo-punasipulichutney:
3 dl karpaloita (pakaste)
1 kirpeä omena
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 kanelitanko
½ punaista chilipalkoa hienonnettuna
1 dl hillosokeria

 Sekoita joukkoon hillosokeri. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Jäähdytä, tölkitä ja säilytä jääkaapissa.

 Valmista kebakot. Jos jauheliha on pakastettua, ota se jääkaappiin sulamaan vuorokautta ennen.

 Mittaa kulhoon kerma ja korppujauhot. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauheliha ja muotoile seoksesta kebakoita kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

 Työnnä varrastikut kebakoihin, siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Tarjoa kastikkeena karpalochutneyta ja lisänä valkosipuli-perunasosetta.

Vinkki: Voit muotoilla mureketaikinasta myös pyöryköitä tai pihvejä ja kypsentää paistinpannussa tai uunissa.

Resepti: Helena Saine-Laitinen

Peurasta syntyy verratonta villiruokaa – Ruoka – Ruoka – Helsingin Sanomat.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.