Oulun poliisi: Vesilintujen metsästäjillä asiat pääosin kunnossa – osa oli myös saalista saanut

Lyijyä sisältävät patruunat ovat vesilinnun metsästyksessä kiellettyjä, sillä matalilla ranta-alueilla lyijy ympäristömyrkkynä kulkeutuu vesilintujen elimistöön ravinnon mukana ja edelleen saalistajien ja ihmisen ravinnoksi. Lyijypatruunat kiellettiin vuonna 1996.

Kiellettyjä lyijyhauleilla varustettuja patruunoita löytyy yhä metsästäjiltä. Poliisin mukaan patruunoita löydettiin vesilintumetsästyksen valvonnassa Hailuodossa.

Oulun poliisilaitos, Länsi-Suomen Merivartiosto ja Metsähallituksen erävalvonta valvoivat vesilinnun metsästystä alkuviikosta Hailuodossa. Valvontaa kohdennettiin moottoriajoneuvolla maastossa liikkumiseen, leiriytymiseen sekä roskaamiseen.

Poliisi kertoo, että metsästäjien asiat olivat pääsääntöisesti kunnossa ja metsästäjät toivoivat lisää valvontaa.

Mukava oli havaita, että osa oli myös saalista saanut, vaikka se ei varmasti monelle ole tärkein asia, vaan eränkäynti, poliisin tiedotteessa sanaillaan.

Hailuodossa tehdyssä valvonnassa tavattiin yhteensä 81 metsästäjää, joiden kaikkien luvat ja riistanhoitomaksut olivat kunnossa.

Sen sijaan itselataavien aseiden patruunamääristä tuli poliisin mukaan seuraamuksia.

Metsästystä valvoneet eivät joutuneet puuttumaan päihtymykseen, mutta liikenteestä poliisi tapasi kolme rattijuoppoa. Puhallutuksia suoritettiin yhteensä 170 kappaletta.

Lisäksi Merivartiostolla oli kaksi meripelastuksellista tehtävää, joista toinen liittyi sairaskohtaukseen ja toinen vedessä kumollaan olleeseen veneeseen.

Lähde: Oulun poliisi: Vesilintujen metsästäjillä asiat pääosin kunnossa, mutta osalta löytyi yhä lyijyä sisältäviä patruunoita | Oulu | Kaleva.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.