Sudet tappoivat mäyräkoiran Jämijärven Tykkööllä – Kaukainen kiljaisu

Sudet kantoivat koiraa Kurosen edellä ja jättivät sen sitten, kun isäntä koukkasi aseineen sivusta.

Kaukainen kiljaisu, muutama outo haukahdus ja sitten täysi hiljaisuus.

Jämijärveläinen Tero Kuronen ei osannut tajuta, mikä hänen mäyräkoiralleen Martille oli sattunut tiistaiaamuna, kun hän päästi lemmikkinsä toiselle kierrokselleen metsään vain kilometri kotipihastaan Tykkööllä.

Oli ensimmäinen aamu, kun kuusivuotias luolakoira sai taas olla vapaana.

Kaksi sutta nappasi Martin hampaisiinsa, vei sitä isännän edellä muutaman sata metriä ja jätti saaliinsa, kun isäntä koukkasi juosten paikalle.

Kuulin haukun noin 250 metrin päästä

Luulin, että Martti ajaa mäyrää. Otin yhteyden pantaan, kun tutka näytti koirani pysähtyneen ja haukku oli oudon kuuloinen. Sitten panta näytti, että Martti siirtyi.

Ajoin metsätien päähän, Martti oli taas siirtynyt kymmeniä metrejä haukkumatta. Juoksin sivusta paikalle tiheikköön, Kuronen kertoo.

Martti makasi kylki revittynä, kylkiluut purtuna poikki. Kuronen tiesi heti, että asialla ei ollut ilves. Martin vieressä oli sudenjälki.

Kuronen soitti heti petoyhdyshenkilö Riku Vallilalle. Molemmat totesivat, että susi oli ollut asialla.

Vain hetkeä aiemmin jämtlanninpystykorva oli mennyt Martin ohi kymmenien metrien päästä. Sitä sudet eivät ottaneet.

Hieman myöhemmin läheisen turvesuon työntekijät kertoivat, että kahden ison suden jäljet veivät kohti pohjoista. Siellä, Kankaanpään Korvaluomalla oli kuukausia aiemmin nähty susilauma, kolme pentuakin kerralla.

Vaikeinta oli kertoa asiasta viisivuotiaalle tyttärelleni ja kolmatta luokkaa käyvälle pojalleni. Martti on ollut heille enemmän kuin tärkeä, rakas ystävä ja perheenjäsen, Kuronen murehtii.

Meillä on Tykkööllä pihalla kolme hevosta. Ne on vietävä öiksi talliin nyt.

 Metsästys on juuri alkanut, peurakantaa pitäisi vähentää kolmannes ja hirvilupia on seudulla paljon. Tässä on vaihtoehtona, että sorkkaeläinten metsästys jätetään tältä syksyltä.

Lähde: Sudet tappoivat mäyräkoiran Jämijärven Tykkööllä | Aamulehti

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.