Metsästyskausi alkaa – Rajavartiolaitos: ”Lähtökohtaisesti metsästystä rajavyöhykkeellä ei Kaakkois-Suomen alueella sallita”

Rajavyöhyke on Kaakkois-Suomessa paikoittain todella kapea, ja metsästys rajavyöhykkeellä uhkaa rajavartijoiden työturvallisuutta ja vaikeuttaa operatiivista toimintaa.

Lähtökohtaisesti metsästystä rajavyöhykkeellä ei Kaakkois-Suomen alueella sallita.

Poikkeustilanteissa, esimerkiksi haavoittuneen eläimen lopetus, metsästys voidaan rajoitetusti sallia.

Rajavyöhykkeellä oleskelu ja toiminta on aina luvanvaraista

Pelkästään kalastusta varten rajavyöhykelupaa ei myönnetä. Myös kalastuksen valvonta rajavyöhykkeellä kuuluu Rajavartiolaitoksen tehtäviin.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa, että rajavyöhykelupa on pidettävä mukana aina rajavyöhykkeellä liikuttaessa, ja se on esitettävä pyydettäessä rajavartio- tai poliisiviranomaisille.

Rajavyöhykelupaa voi hakea suomi.fi-sivustolla.

Rajavyöhykkeelle menosta rajavartiosto pyytää aina ilmoittamaan ennalta johtokeskukseen.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto suosittelee, ettei metsästyskoiria lasketa irti valtakunnan rajan läheisyydessä. Suomen ja Venäjän välisen rajajärjestyssopimuksen mukaisesti kotieläinten rajanylitykset on pyrittävä estämään.

Riistaeläimet saattavat kaikota rajan yli, ja koirat menevät perässä. Koirat saattavat tulla itse takaisin Suomeen ja Venäjän puolelta löytyneet koirat Venäjän rajaviranomaiset luovuttavat Suomeen, mutta joissain tapauksissa koirat ovat jääneet palaamatta ja kadonneet.

Koiran varusteisiin kuten pantaan tai valjaisiin tulee aina merkitä omistajan yhteystiedot.

Rajavyöhykkeellä kohdatut irtokoirat toimitetaan lähtökohtaisesti löytöeläintarhaan. Jos on syytä epäillä koiran ylittäneen valtakunnan rajan, Rajavartiolaitos on aina yhteydessä eläinlääkäriin.

Eläinlääkäri tekee arvioin koiran toimittamisesta hoitoon, mahdollisten eläintautien leviämisen estämiseksi.

Jos metsästävä koiranomistaja huomaa koiransa kadonneen valtakunnan rajan läheisyydessä, asiasta pyydetään ilmoittamaan Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskukseen puh. 0295 422 010.

Lähde: Metsästyskausi alkaa – Rajavartiolaitos: ”Lähtökohtaisesti metsästystä rajavyöhykkeellä ei Kaakkois-Suomen alueella sallita” | Imatralainen

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.