Innokas luolakoiramies pyydystää ainakin 100 supikoiraa vuodessa – Vieraslajeilla ei ole paikkaa ekosysteemissä

Lohjan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Markku Saario pitää pyynnin vapautumista hyvänä asiana, sillä se tehostaa pyyntiä ja helpottaa paikallisten metsästäjien työtä.

Metsästäjille tulee pyyntöjä tulla loukuttamaan supikoiria tai minkkejä ihmisten nurkista. Nyt ihmiset pystyvät hoitamaan ongelmaa ainakin tiettyyn pisteeseen asti itse, toteaa Saario Länsi-Uusimaan haastattelussa.

Loukun hankkiminen, virittäminen ja petojen pyytäminen on helppoa.

Mahdollinen ongelma tulee siinä kohtaa, kun supi on loukussa ja se pitäisi saada lopetettua eläinsuojelulakia noudattaen. Eläin on lopetettava mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti. Lopettajan täytyy osata asiansa.

Saario näkee ampumisen ainoana vaihtoehtona lopettaa eläin asianmukaisesti. Sen voi tehdä myös pienoiskiväärillä tai -pistoolilla.

Hukuttaminen tai myrkyttäminen on kiellettyä

Jos aseeton haluaa ruveta pyytämään supikoiraa tai minkkiä loukulla, järkevintä on sopia tutun metsästäjän kanssa, että tämä tulee lopettamaan eläimen.

Saario uskoo, että metsästäjät ovat halukkaita auttamaan omalla alueellaan.

Lopettamisesta tulee sopia etukäteen. Ei niin, että puolenyön aikaan ruvetaan soittelemaan ympäriinsä.

Pienpetokantojen kurissa pitämiseksi on tehty pitkäjänteisesti töitä metsästysseuroissa. Petoja pyydetään loukuilla ja koirilla sekä ammutaan haaskalta.

Lähde: Supikoira ja minkki alennettiin rottien kastiin – ”Eräs innokas luolakoiramies pyydystää ainakin 100 vuodessa” | Länsiväylä

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.