Hirviporukasta ei voi jäädä pois – ”sitten ei kuule kylän juttuja ja tapahtumia”

Kajaanissa ensimmäistä kertaa sateisessa säässä järjestetty metsästysseuran perhepäivä keräsi vähän väkeä. Vaikka Pohjajoen metsästysseuran majalla oli kyläläisiä vähän, on metsästys kuitenkin harrastus, joka kulkee monesti suvussa isältä pojalle tai tyttärelle.

Kajaanilainen Pohjajoen metsästysseura kutsui lauantaina paikkakuntalaisia perhepäivään. Suomessa metsästysseurojen järjestämää perhepäivää vietettiin nyt kolmatta kertaa.

Päivät eroavat toisistaan eri puolella Suomea, koska ohjelmavelvollisuutta ei ole. Tapahtumilla halutaan tuoda tutuksi metsästysseurojen toimintaa.

Jormualla sijaitsevalla metsästysmajalla ainakin aamupäivä oli melko hiljaista. Seuran puheenjohtajaa vähäinen kävijämäärä ei huolestuttanut.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun meidän metsästysseura järjestää perhepäivän. Perinteitä ei ole tämän päivän järjestämisessä niin kuin on hirvipeijaisilla, jolloin kävijöitä on runsaasti. Suurin osa seuran jäsenistä ja kyläläisistä on tuolloin paikalla, kertoo seuran puheenjohtaja Harri Hallamaa.

Vuonna 1978 perustetun Pohjajoen metsästysseuran tapahtumassa oli koiraesittelyä, laserammuntaa ja vapaata yhdessäoloa. Pihapiirissä sijaitsevassa kodassa palaa avogrillissä tuli ja siellä paistuvat myös Hallamaan pojan valmistamat raakamakkarat.

Harrastus kulkee suvussa

Metsästys on harrastus, joka kulkee hyvin usein isältä pojalle, näin on myös Pohjajoen metsästysseurassa, jossa on hieman yli 70 jäsentä. Metsästyksessä on kysymyksessä myös sosiaalinen tapahtuma.

Kyllähän se hyvin usein suvussa kulkee isältä pojalle tai tyttärelle. Se mikä tässä harrastuksessa kiehtoo ovat ne tarinat, joita kuulee esimerkiksi hirvenmetsästyksessä. Moni vanha jäsen sanoo, ettei voi olla pois hirviporukasta, kun sitten ei kuule kylän juttuja ja mitä tapahtuu täällä, naureskelee Hallamaa.

Sateisessa säässä vietettävää perhepäivää sävyttää myös koirien haukku, sillä tosi metsästäjällä on koira.

Lähde: Hirviporukasta ei voi jäädä pois – ”sitten ei kuule kylän juttuja ja tapahtumia” | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.