Sorsajahdin aloituspäivän pitäminen vapaapäivänä sai kannatusta koululaisten eräpäivässä

Lähes kaikki Lieksan yläkoulun 8-luokkalaiset tuntevat nyt kotimaiset metsästyskoirarodut, sorsien keinopesät sekä paljon muuta eränkäyntiin liittyvää.

Lieksalainen Aapo Oinonen on sydänjuuriaan myöten syttynyt eräelämään. Hän metsästää, kalastaa ja harrastaa urheiluammuntaa. Liekki on leimahtanut aivan itsekseen, perheessä kukaan muu ei erästele.

”Onneksi minulla on laaja tuttavapiiri, harrastamaan on ollut helppo päästä. Myös metsästysseuran jäseneksi pääsin helposti.”

Nuori mies on innostunut erityisesti vesilintujen metsästyksestä.

Sorsajahdin aloituspäivän 20. elokuuta hän sai neuvoteltua opettajan kanssa vapaaksi.

”Jos hiihtäjät saavat vapaata harrastuksensa vuoksi, kyllä metsästäjänkin pitää saada mahdollisuus osallistua tärkeään harrastukseen liittyvään tapahtumaan”, hän perustelee.

Tulevaisuuden haaveissa Oinosella siintelee pääsy Perhon riistalukioon.

Saalis ei ole metsästyksessä pääasia, mutta ensimmäisen sorsasaaliinsa talteenoton hän kertoo muistavansa ikuisesti.

”Serkkuni noutaja sukelsi sorsan vedestä.”

Oinonen osallistui tiistaina Lamminkylän Riistamiesten, Lieksan Erän, Lieksan riistanhoitoyhdistyksen ja Pohjois-Karjalan Metsästäjä­liiton järjestämään eräpäivään. Eräpäivään oli kutsuttu kaikki Lieksan yläkoulun kahdeksasluokkalaiset.

Tapahtuman yksi järjestäjä ja kehittäjä Veikko Hakkarainen on aktiivinen metsästyskoiraharrastaja ja metsästäjä, mutta myös eläkkeelle jäänyt opettaja.

Hän opetti aikanaan valinnaisena aineena erästelyä ja päätti, että eräasioiden opettamista pitää jatkaa. Järjestelyvastuuta ottivat paikalliset metsästysseurat ja tapahtuma on toistunut jo kahdeksatta kertaa.

Luonnontuntemus, jokamiehenoikeudet, riistanhoitotyö ja metsästyskoirat, siinä muutamia aihepiirejä, joita metsästysseurat olivat päättäneet esitellä.

Tapahtumaa vapaaehtoisesti järjestäneillä metsästäjillä oli halu jakaa oikeaa tietoa metsästyksestä.

”Sille on sosiaalinen tilaus, sillä virheellistä tietoa on paljon liikkeellä.”

Lähde: Sorsajahdin aloituspäivän pitäminen vapaapäivänä sai kannatusta koululaisten eräpäivässä – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.