Onko metsästyskortti hukassa? – Joka vuosi yli 10.000 metsästäjä hukkaa | Oma riista

Joka vuosi yli 10.000 metsästäjältä hukkuu riistanhoitomaksun eli arkisuomella metsästyskortin tilisiirtolomake.

Ikävään tilanteeseen herätään useimmiten sorsastuksen aloituksen alla  ja silloin asialla on tyypillisesti kova kiire. Tähän asti lomake on pitänyt tilata metsästäjärekisteristä, joka on veloittanut lomakkeen toimittamisesta 12 euroa.

Lataa metsästyskortti helposti Oma riista -palvelusta

Nyt tämä kustannus on kokonaisuudessaan vältettävissä, jos asiakas lataa lomakkeen itse Oma riista -palvelusta

Oma riista -palvelu toiminnon, jolla tilisiirtolomakkeen voi ladata helposti itselleen. Lomakkeen lataustoiminto on näkyvissä vain niille, joilta riistanhoitomaksu on maksamatta (mutta tutkinto vielä voimassa).

Huomaa, että maksulomaketta ei voi ladata kaverille, koska lomake sisältää henkilökohtaisen viitenumeron.

Hyvä on muistaa, että viitenumero on myös metsästysvuosikohtainen, joten edellisen vuoden lomaketta tai viitettä ei voi käyttää.

Oma riista -palvelu ja älypuhelinsovellus

Maksusuoritus näkyy Oma riista -palvelussa ja älypuhelinsovelluksessa muutaman päivän viiveellä, joka johtuu maksun siirtoviiveistä pankkien, metsästäjärekisterin ja lopuksi Oma riista -palvelun välillä.

Ladattavasta tilisiirtolomakkeesta löytyy samat, henkilökohtaiset tiedot kuin Metsästäjä-lehden mukana tulevasta tilisiirtolomakkeesta.

Voit siis maksaa riistanhoitomaksun kummalla tahansa. Tai sitten olla todella fiksu ja siirtää riistanhoitomaksu e-laskutukseen, jolloin nämä unohdukset ovat kokonaan vältettävissä…

Lomakkeen lataustoiminto löytyy Oma riista -palvelun Omat tiedot -näkymästä, Metsästäjärekisteri -osion alareunasta, kuten ylläolevasta näyttökuvasta käy ilmi. Siitä samaisesta valikosta, josta riistanhoitomaksunsa suorittaneet voivat ladata todistuksen maksetusta metsästyskortista sekä englannin- ja saksankieliset sertifikaatit ulkomailla metsästystä varten.

Lähde: Miten voimme säästää yli 120.000 euroa metsästäjien rahaa?

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.