Kun valitset kaupassa lohta, tiedätkö mitä pakkausten A-, B-, C- tai D-merkit tarkoittavat?

Elintarvikkeiden pakkauksissa voi olla merkintöjä, joiden tarkoitus ei ole välttämättä heti aivan selvää tavalliselle kuluttajalle. Pro Kala ry nostaa tiedotteessaan esille tällaisen esimerkin lohifileistä.

Kalatiskillä lohen hintatiedoissa tai valmiissa lohifilepakkauksissa voi olla kirjain A:n ja E:n väliltä.

Kirjainmerkinnät lohen tuotetiedoissa kertovat erilaisista leikkausasteista ja siitä, mitä fileestä on poistettu. Niillä on vaikutusta tuotteen hintaan ja käyttötarkoitukseen.

Pro Kala ry kokosi lyhyen oppaan merkintöjen lukemiseen:

A-filee on vähiten käsitelty: siitä on poistettu ainoastaan selkäruoto, kylkiruodot sekä kidusluu.

B-leikatusta fileestä on edellisten lisäksi poistettu kaikki evät ja eväruodot sekä osa selkä- ja vatsarasvasta.

C-leikatusta on poistettu enemmän rasvaa sekä pystyruoto 98–100-prosenttisesti, eli se on edellisistä poiketen mahdollisimman ruodoton filee.

D- ja E-leikatusta on poistettu edellä mainittujen lisäksi kaikki selkä- ja vatsarasvat sekä pyrstöpala, ja E-leikatusta myös nahka.

Lähde: Kun valitset kaupassa lohta, tiedätkö mitä pakkausten A-, B-, C- tai D-merkit tarkoittavat? Uunilohellekin on suositus – Ajankohtaista – Ilta-Sanomat

Kategoria(t): Kalastus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s