Petolinnun hyökkäys suorassa lähetyksessä: Kanahaukka tappoi pesässä nukkuneet sääksenpoikaset

Höyhenet pöllysivät Satakunnan sääksinä tunnetun kalasääskiparin Alman ja Ossin pesällä varhain perjantaiaamuna, kun kanahaukka yllätti pesässä nukkuneet linnunpoikaset.

Poikaset olivat aamuviiden aikaan ruokalevolla, kun haukka hyökkäsi niiden kimppuun, Satakunnan sääkset kertoo Facebook-sivuillaan.

Ossi oli tapahtuma-aikaan poissa pesältä. Alma yritti puolustaa poikasiaan, mutta turhaan.

Video näyttää tilanteen:

Myös poikasten omasta, emoaan pienemmästä vastarinnasta huolimatta ne kuolivat.

Pohjois-Satakunnassa asustavan sääksiparin elämää on saanut seurata reaaliajassa päivittyviltä videoilta Youtube-videopalvelussa. Satakunnan sääkset kertoo Facebookissa, että videoilla näkyvä pesä on ollut Alman ja Ossin yli kymmenen vuoden ajan, jo vuodesta 2005.

Sääksikameroita ylläpitävän Luonnontieteellisen keskusmuseon intendentti Jari Valkama ei muista, että seurannan aikana olisi tapahtunut mitään vastaavaa.

”Kanahaukka ei ollut vieraillut pesällä aiemmin. Valitettavasti tällainen kuuluu joskus luontoon”, hän sanoo.

Tallenteen tilanteesta voi katsoa halutessaan jutun alussa olevalta videolta.

Poikasten menettäminen on surettanut monia sääksien puuhia seuranneita. Poikaset olisivat lähteneet lentoon muutaman viikon sisällä, ja pesintä olisi ollut pesän 15. onnistunut.

Satakunnan sääksien Facebook-sivulle julkaistiin perjantaina aamupäivällä useita kirjoituksia, joissa harmiteltiin tapahtunutta. Sekä sivuston ylläpitäjät että osa katsojista kertoi toivovansa, että Alma ja Ossi palaisivat kaikesta huolimatta pesälle ensi vuonna.

Lähde: Petolinnun hyökkäys suorassa lähetyksessä: Kanahaukka tappoi pesässä nukkuneet sääksenpoikaset – Kotimaa | HS.fi

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.