Paahdettu siika helppo kalaruoka – muutamassa minuutissa

Paahdettu siika on nopea ja helppo kalaruoka. Siikafileet paahtuvat uunin grillivastuksen alla muutamassa minuutissa.

Kalan kaveriksi sopivat pienet pariisinperunat ja ranskankermalla notsistettu piparjuurituorejuusto.

Paahda siikafileitä uunin grillivastuksen alla

Ainekset

2–4 suomustettua siikafileetä
suolaa
valkopippuria
2 rkl
sitruunavoita (Valio maustevoi)
nippu
tilliä

Pariisinperunat

400 g esikeitettyjä pariisinperunoita / Uudet perunat
400 g
voita tai öljyä
1 tl
suolaa
nippu
ruohosipulia ja tilliä

Kastike

100 g piparjuurituorejuustoa (Viola)
½ dl
ranskankermaa

Valmistusohje

1. Tee kalafileiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja mausta.
Peitä uunipelti leivinpaperilla ja sivele kalafileiden kokoinen alue voilla.
Peitä voideltu alue tillin varsilla ja nosta siikafileet tillin varsien päälle.

2. Paahda siikafileitä uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.

3. Tarjoa kalafileet pariisin- perunoiden kanssa.
Huuhdo perunat lävikössä.
Sulata voinokare paistokasarissa ja kaada perunat joukkoon.
Mausta suolalla ja kuumenna perunat. Silppua joukkoon runsaasti tilliä ja ruohosipulia.

4. Sekoita kalalle kastikkeeksi ranskankermalla notkistettua piparjuurituorejuustoa.

Lähde: Paahdettu siika – Kotiliesi.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.