Haluatko poistaa oman kotisi näkyvistä Googlen Street View:sta? – Näin se onnistuu

Google antaa käyttäjille mahdollisuuden sumentaa palvelun kuvista auto, talo, tai ihminen. On vielä epäselvää miten Google varmistaa, että käyttäjä joka haluaa sumennusta on kuvissa näkyvän auton tai talon omistaja, yhtiö ei ole kommentoinut tähän liittyviä yksityiskohtia.

Sumentamista on yllättävän helppo pyytää

Google Street View:ssä pitää vain painaa kolmea pistettä vasemmassa yläkulmassa ja valita vaihtoehto ”Report A Problem” tai suomeksi ”Ilmoita ongelmasta”.

Kannattaa kuitenkin miettiä tarkasti ennen kuin pyytää sumennusta. ”Kun Google sumentaa kuvan, sitä ei voi enää perua”, Googlen edustaja kertoi SFGatelle.

360-kuvien sumentaminen ja poistaminen Street View ‑sovelluksella

Voit sumentaa 360-kuvista yksityiskohtia, kuten kasvoja ja rekisterikilpiä. Jos kuvissa näkyy henkilöitä tai tietoja, joiden näyttämiseen sinulla ei ole lupaa, suosittelemme, että kunnioitat muiden yksityisyyttä sumentamalla ne.

Jos Google omistaa kuvan, voit pyytää kuvan sumentamista tai tehdä kuvasta ilmoituksen, mikäli se sisältää

Huomioitavaa jos Google ei omista kuvaa

  • Jos Google ei omista kuvaa, kuvan omistajalla on velvollisuus sumentaa se ennen julkaisemista. Jos epäilet, että joku toinen on julkaissut sinusta kuvan, joka rikkoo käyttäjien Mapsiin lisäämää sisältöä koskevaa käytäntöä, ilmoita siitä meille noudattamalla alla olevia ohjeita.
  • Kun kuva on sumennettu ja julkaistu, sumennusta ei voi enää poistaa.

Google Street View tarjoaa lähes virtuaalitodellisuusmaisen kokemuksen yhteen nidotuilla panoraamakuvilla jotka on otettu autoon kiinnitetyillä kameroilla. Palvelu julkistettiin käyttöön vuonna 2007.

Lähde: Haluatko poistaa oman kotisi näkyviltä Googlesta? Näin se onnistuu | Tivi

Kategoria(t): Ympäristö Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.