Minkki tunkeutui yöllä villieläinsairaalaan Korkeasaaressa tappoi 26 linnunpoikasta

Korkeasaaren eläintarhan Villieläinsairaalassa kuoli viime yönä yhteensä 26 hoitoon tuotua linnunpoikasta, kun minkki murtautui sairaalan ulkotarhaan. Ulkotarhassa oli kaksi laulujoutsenen poikasta, kuusi nuorta valkoposkihanhea ja 18 lokinpoikasta.

Kaikki linnut menehtyivät

Korkeasaaren julkaisemassa päivityksessä kerrotaan, että minkille olisi riittänyt yksikin poikanen vatsan täytteeksi, mutta se oli lajilleen tyypillisesti tappanut kaikki poikaset.

Ulkotarha aiotaan tehdä turvallisemmaksi minkinkestävällä verkolla.

Kun näitä turkistarhakarkulaisia ja itänaapuriimme istutetun vieraslajin yksilöitä liikkuu rannikkoalueellamme paljon, ei pesiviä lintuja käy kateeksi.

Korkeasaaressa minkkejä loukutetaan kannan hillitsemiseksi, enimmillään minkkejä on jäänyt loukkuihin parikymmentä vuodessa.

Minkki on erittäin haitallinen vieraslaji

Minkki alunperin kotoisin Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva näätäeläin, joka levinnyt Suomeen turkistarhauksen myötä. Minkkejä tulee Suomen puolelle myös itänaapurista Venäjältä.

Minkki on luokiteltu koko EU:n alueella erittäin haitalliseksi vieraslajiksi. Siitä on runsaasti haittaa kotoperäiselle luonnolle, mutta ei ollenkaan hyödyllisiä vaikutuksia.

Minkillä on hyvin laaja ruokavalio, sille kelpaa kaikki sienistä lintuihin, ja jopa isompiin raatoihin. Erityisen haitallisia minkit ovat saaristojen linnuille, koska ne tuhoavat pesät ja tappavat emolinnut.

Minkkiä saa metsästää vuoden ympäri, eikä siihen tarvita metsästyslupaa.

Metsästäjän on kuitenkin oltava varma, että kyseessä on todella minkki, ja hänen on tunnettava sallitut pyyntimenetelmät.

Lähde: Korkeasaaressa herättiin aamulla järkytykseen – minkki tunkeutui villieläinsairaalaan ja tappoi 26 linnunpoikasta – MTVuutiset.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.