Trentinossa Italiassa jäljitetään karhua – lönkytteli pakoon kiivettyä neljä metriä korkean sähköaidan yli vapauteen

Karhussa ei ole seurantalaitetta, joten sitä pysty jäljittämään. Koirat etsivät nyt karkuteillä olevaa otsoa, ja ampumislupakin on jo annettu.

Italiassa ihmetellään nyt, miten karhu onnistui pakenemaan varmaksi uskotusta häkistä yön pimeimpinä tunteina. Häkin seinät olivat neljä metriä korkeat ja kaiken lisäksi sähköistetyt – 7000 volttia.

Se ei ole kaukana, jos se pakeni keskellä yötä, mutta sen löytäminen on vaikeaa ilman jäljitintä. Ammummeko sen? Liian aikaista sanoa, riippuu tilanteesta, Trenton maa- ja metsätalousviraston johtaja Claudio Groff sanoi La Repubblica -lehdelle.

Groff on jatkuvassa yhteydessä kahteen metsäpartioon, jotka etsivät M49-nimettyä karhua laajalta alueelta Trenton kaupungin lähellä

Groffin mukaan karhun pakeneminen on todella epätavallista.

Häkki on turvallinen. 12 vuoteen yksikään karhu ei ole paennut. Se on voinut selvittää aidan, mutta ihmettelen miten se selvisi sähköstä, Groff ihmettelee.

Jos karkuteillä oleva karhu nähdään asutuksen lähellä, metsänvartijoilla on lupa ampua se. Luvan on myöntänyt Trentinon kuvernööri Maurizio Fugatti.

Eläinaktivistit vastustavat eläimen surmaamista.

Lähde: Italian Trentinossa jäljitetään karhua – eläin kiipesi neljä metriä korkean sähköaidan yli ja lönkytteli pakoon, ”ammutaan tavattaessa” | Satakunnan Kansa

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.