Ilvesten määrä pysynyt ennallaan – Pentueiden määrä on kasvanut Etelä-Hämeessä ja Etelä-Savossa

Suurimmassa osassa Suomen riistakeskuksen alueita ilvesten määrä on pysynyt edellisen vuoden tasolla. Ilveskanta on pienentynyt selvästi kahdella Suomen riistakeskuksen alueista: Oulun Poronhoitoalueen ulkopuolisessa osassa ja Kaakkois-Suomessa.

Pentueiden määrä on kasvanut hieman Etelä-Hämeessä ja Etelä-Savossa.

Luonnonvarakeskuksen uusimman kanta-arvion perusteella ilveskanta on lähes samansuuruinen kuin viime vuonna. Vuodesta 2014 alkanut ilvesten määrän lasku näyttäisi pysähtyneen. Ennen metsästyskautta 2019–20 Suomessa arvioidaan olevan 1 845–1 955 yli vuoden ikäistä ilvestä.

Kanta-arvio pohjautuu petoyhdyshenkilöiden 1.9.2018–28.2.2019 väliseltä ajalta tallentamien pentuehavaintojen ja lumijälkilaskentojen pohjalta tehtyyn arvioon erillisten pentueiden määrästä.

Kaikki ilveshavainnot pitivät sisällään yhteensä noin 2800 kpl ilvespentueiden näkö- ja jälkihavaintoa, mikä on noin 30 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikajaksona kaudella 2017–18.

Arviossa ei ole mukana Ahvenanmaan pentuehavaintoja. Se ei sisällä arviota touko–kesäkuussa syntyneistä pennuista arviointiin liittyvien epävarmuuksien takia.

Lähde: Ilvesten määrä pysynyt ennallaan – Uutiset – Aamuset

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.