Kaakkois-Suomessa voidaan metsästää 24 karhua syksyn 2019 metsästyskaudella – alueen pentutuotto 55 pentua

Kaakkois-Suomessa Koillis-Kymen ja Raja-Kymen yhdessä muodostamalla alueella on mahdollista metsästää yhteensä kaksikymmentä karhua.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle poikkeusluvat 24 karhun metsästämiseen. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Koillis-Kymen alueen muodostavat Ruokolahden-Imatran, Rautjärven ja Parikkalan riistanhoitoyhdistysten alueiden yhteislupaan ilmoittautuneet metsästysseurat ja –seurueet. Raja-Kymi koostuu Joutsenon, Etelä-Saimaan ja Ylämaan riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien metsästysseurojen ja seurueiden alueista.

Keski-Kymen alueella voidaan metsästää neljä karhua, joista kaksi 6- tien pohjoispuoliselta ja kaksi 6-tien eteläpuoliselta alueelta.

Keski-Kymen alue kattaa Lemin-Taipalsaaren, Luumäen, Miehikkälän, Savitaipaleen-Suomenniemen, Sippolan, Valkealan-Kouvolan, Vehkalahden-Haminan ja Virolahden riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien yhteislupaan ilmoittautuneiden metsästysseurojen ja -seurueiden alueet.

Luonnonvarakeskus (LUKE) on arvioinut Kaakkois-Suomen alueen karhukannaksi ennen tämän vuoden metsästyskautta 225-240 yli vuoden ikäistä karhua ja alueen pentutuotoksi 55 pentua.

Lähde: Kaakkois-Suomessa voidaan metsästää 24 karhua syksyn 2019 metsästyskaudella – Suomen riistakeskus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.