Villieläinten jäljillä – ihmisiä, joiden elämä nivoutuu yhteen villieläinten kanssa | Yle Areena

Petoeläimet herättävät ihailua ja pelkoa. Ruotsalainen Anders Lundin lähtee villieläinten jäljille, hänen ainoa tavoitteensa ei ole tutustua tarkemmin eläimiin. Hän haluaa myös ymmärtää paremmin niitä ihmisiä, joiden elämä nivoutuu yhteen villieläinten kanssa – niin hyvässä kuin pahassa. Ohjelma on palasteltu hyvin.

Ääneen pääsevät tutkijat, metsästäjät ja tilalliset.

Sudet ovat aiheena

Ne käyvät tunteisiin Ruotsissa, mutta ohjelma voisi olla yhtä hyvin Suomesta. Mielipiteiden kirjo ja perustelut kuulostavat hyvin samanlaisilta kuin Itämeren tällä puolen.

Anders Lundin ei pyri olemaan puolueeton, vaan hän tuo oman kantansa selvästi ilmi. Se ei kuitenkaan estä häntä kuuntelemasta toista mieltä olevien mielipidettä ja perusteluja.

Myös metsästäjätkertovat, miksi juuri susi herättää niin paljon tunteita, enemmän kuin karhu tai ilves. Lundin keskustelee myös poliisin kanssa.

Tavataan susialueella asuva lammastilallinen, joka ei vihaa petoja. Maisemat ovat vähän kuin Pohjois-Karjalassa.

Lundin käy Suomessakin

Mielenkiinto pysyy yllä, koska ohjelma on palasteltu hyvin. Ensimmäisessä osassa Lundin on mukana, kun nuori urossusi pannoitetaan Keski-Ruotsissa.

Hänelle esitellään ruotsalaissusien sukupuuta ja lajin sisäsiittoisuutta. Hän keskustelee ihmisten kanssa ja kulkee tutkijoiden mukana susien perässä talvella ja kesällä.

Muut petoeläimet

Sen jälkeen siirrytään muihin petoeläimiin ahmaan, kettuun, ilvekseen, naaliin ja karhuun.

Kolmannessa jaksossa Lundin matkustaa Itä-Suomeen. Petojen lisäksi aiheena on turismi.

Lähde: Villieläinten jäljillä | TV | Areena | yle.fi

Lauantaisin klo 18.30, Yle Teema Fem / Yle Areena 90 pv

Villieläinten jäljillä ei ole perinteinen luonto-ohjelma siinä mielessä, että se ei esittele vain eläimiä. Ohjelmasarjassa kuullaan myös ihmisiä, jotka ovat tekemisissä eläinten kanssa – toiset hyvässä ja toiset pahassa.

Neliosaisen ruotsalaisen sarjan aiheena ovat Pohjolassa elävät suurpedot, kuten susi, ahma, kettu, ilves ja jääkarhu.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.