Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa – alle 50 kilometrin päässä toisistaan

Pohjois-Karjalassa on sattunut viimeisen neljän päivän aikana kaikkiaan kolme karhun ja auton yhteentörmäystä. Kolarit ovat sattuneet Kontiolahden, Lieksan ja Ilomantsin alueella, alle 50 kilometrin säteellä toisistaan.

Onhan tämä aika erikoisuus, vaikka karhualueella ollaankin.

En muista, että ikinä edes kaksi (karhukolaria) olisi ollut näin lähekkäin. Meistä taitaa nyt tulla oikea karhupaikkakunta, ihmettelee rikosylikonstaapeli Petri Tirronen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Ensimmäinen karhukolari sattui keskiviikkoiltana Kontiolahdella Ilomantsintiellä. Hieman ennen iltakymmentä Ilomantsin suunnasta kohti Joensuuta matkalla olleen henkilöauton eteen tuli isokokoinen karhu.

Karhu poistui törmäyksen jälkeen metsään.

Riistanhoitoyhdistyksen jäljestettyä karhua oli sen havaittu askeltavan normaalisti ja jopa loikanneen kolmen metrin loikan. Tämän havainnon takia riistanhoitoyhdistys katsoi, ettei karhua ollut syytä lopettaa.

Perjantaina aamuyöllä karhu ja kuorma-auto kohtasivat Lieksassa Joensuuntiellä. Karhu hyppäsi auton eteen aamuneljän aikaan ja poistui törmäyksen jälkeen metsään. Karhusta jäi tielle verijälkiä.

Ja lauantai-iltana hieman ennen puoltayötä henkilöauto törmäsi karhuun Ilomantsissa. Auto oli tulossa Ilomantsin suunnasta Kivilahteen päin, kun karhu tuli tielle ja törmäsi autoon.

Suurriistavirka-apu alkoi jäljittää karhua kahdessa jälkimmäisessä tapauksessa, mutta Itä-Suomen poliisilla ei ollut sunnuntaina tietoa, oliko karhuja tavoitettu.

Kaikissa kolariautoissa oli kyydissä vain kuljettaja. Autot kärsivät lieviä peltivaurioita.

Lähde: Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.