Karhu juoksenteli hirven perässä — susipari jolkotteli Myllykoskella turvesuolla maanantaina

Viikkoa aiemmin Myllykosken alueelta otetussa riistakamerakuvassa näkyi yksinäinen, huonokuntoiselta vaikuttanut susi.

Rautakorven susihavaintopaikan alueella on Villikan mukaan asutusta lähimmillään noin puolen kilometrin päässä. Paikallisen yrittäjän ja Villikan mukaan paikan lähellä on lammas- ja hevoslaitumia.

Vielä ei ole tullut mitään ilmoitusta siitä, että sudet olisivat liikkuneet pihapiireissä tai aiheuttaneet tuhoja kotieläimille, Villikka kertoo.

Hän sanoo, että eteläisen Kouvolan alueella aiempina vuosina tehdyt susihavainnot ovat olleet läpikulkumatkalla olevista nuorista susipareista tai yksin liikkuneista susista.

Nyt tuntuu havaintojen määrän perusteella, että susikanta on kasvussa ja levittäytymässä meidänkin alueellemme.

Karhuja ja jälkeläisiä on liikkeellä

Kesäkuun alussa Inkerilässä puolestaan karhun nähtiin juoksentelevan hirven perässä.

Toukokuun lopulla on Kouvolan seudulla tehty useita karhuhavaintoja. Otsoja tai niiden jälkiä on nähty niin Iitin Säyhteellä ja Radansuussa kuin Kaipiaisissa ja Inkerilässäkin.

Muhniemen Ahviontiellä havaittiin 28. toukokuuta karhu, joka silminnäkijöiden mukaan lähti liikkeelle suunnistustapahtuman yhteydessä ja väisti alueella liikkuneita suunnistajia.

Lähde: Karhu juoksenteli hirven perässä Inkerilässä, susipari jolkotteli Myllykosken Rautakorvessa turvesuolla maanantaina — Kouvolan eri kolkissa on tehty useita s… – Kouvolan Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.