Oli minuuteista kiinni, että varsa pelastui – Sudet sähkölankojen sisällä säikäyttivät Luohualla,  isäntä: ”Tuli tunne, että jokin ei ole kunnossa”

Oli minuuteista kiinni, että varsa pelastui. Sudet piirittivät aitauksessa olleen suomenhevostamman ja varsan Luohuan Viitalanperällä. Onneksi talon isäntä heräsi ajoissa.

Tuomo Mettovaara ei yleensä herää puoli kahden aikaan yöllä, mutta jostain kumman syystä näin tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Tuli tunne, että jokin ei ole kunnossa

Vaistomaisesti katsoin makuuhuoneen ikkunasta onko hevosilla kaikki hyvin, Tuomo kertoo.

Ei ollut. Vanhempi suomenhevostamma oli valmis tulemaan aitauksesta yli. Tuomo näki suden pään ja vielä kolme sutta lisää. Kaksi oli sisällä aitauksessa, kaksi metsänrajassa makuulla.

Toinen hevosista, parivuotias varsa ei ymmärtänyt pelätä uhkaavaa tilannetta. Toisella puolella pihaa pyöröaitauksessa oleva ori tuntui olevan suunniltaan – sillä oli suora näköyhteys laitumelle.

Hevosten käytöksestä näki, että susia oli vielä lisää metsässä, koska ne keskittyivät metsän suuntaan, eivät näkyvillä oleviin susiin.

Tuomo syöksyi ulos. Ainoa ajatus oli, että hevoset pitää pelastaa.

Huusin ja kiljuin ja menin kohti. Makuulla olevat sudet katosivat metsään, aitauksessa olevat loikkasivat sähkölankojen läpi ulkopuolelle, mutta toinen susi jäi vielä toisten sähkölankojen sisään, eikä heti löytänyt ulospääsyä. Tästä tilanteesta Eija kuvasi videon:

Sudet vierailivat Mettovaaroilla edellisen kerran tasan viikko sitten. Tilanne veti suurperheen vanhemmat mietteliäiksi. Lapsille annettiin varoitus, jota ei olisi haluttu antaa.

Susien tulo omalle reviirille muuttaa elämää.

Lähde: Sudet säikäyttivät Luohualla, katso video – talon isäntä: ”Tuli tunne, että jokin ei ole kunnossa” | Pohjois-Suomi | Kaleva.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.