Moni autoilija jättää porokolarin ilmoittamatta – kituvaa eläintä on mahdoton löytää, jos tarkka paikka ei ole tiedossa

Porokolarin ajaneiden autoilijoiden välinpitämättömyys näyttää yleistyneen ainakin eteläisten paliskuntien alueella Kuusamontien varressa.

Parhaat ovat ajaneet Pudasjärveltä Ouluun autoliikkeeseen korjaamaan vahingot, ennen kuin ovat ilmoittaneet kenellekään mitään.

Toinen ajoi 25 kilometriä Pudasjärven ABC:lle, ja ilmoitti sieltä kolaripaikan ihan väärin, kun ei tietenkään enää muistanut, missä se oli tapahtunut, Oinas-Panuma kertoo.

Loukkaantunutta poroa etsittiin sitten yöllä ihan väärästä paikasta, ja lopulta se löytyi raatona 15 kilometrin päässä ilmoitetusta.

Porokolarista on myös aina ilmoitettava hätäkeskukseen, sillä sieltä tieto tapahtuneesta kulkee poliisin kautta poroisännille. Ilmoitus on syytä tehdä heti kolaripaikalla, sillä esimerkiksi tunninkin viive hankaloittaa huomattavasti loukkaantuneen eläimen löytämistä.

Porokolarimäärät ovat olleet aika maltillisia, mutta sattuneista kolareista puolet on jätetty ilmoittamatta tai ilmoitus on tehty myöhässä.

Lähde: Moni autoilija jättää porokolarin ilmoittamatta – kituvaa eläintä on mahdoton löytää, jos tarkka paikka ei ole tiedossa – Lapin Kansa

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.