Metsästäjäkurssit täyttyvät jo keväällä – aseluvan käsittely ottaa aikansa

Aselupien myöntämistä on kiristetty viime vuosina ja hankintaluvan käsittely kestää syksyn luparuuhkassa jopa kaksi kuukautta. Siksi syksyksi metsästysharrastuksen pariin suuntaavat suorittavat metsästäjätutkintoa jo varhain keväällä.

Metsästäjäkurssit

Metsästäjäkurssit ovat tälle vuodelle jälleen pyörähtäneet käyntiin. Kurssit valmentavat metsästäjätutkintoon, joka täytyy suorittaa hyväksytysti ennen metsästysaseen hankintalupaprosessia.

Oulun kupeessa Tyrnävällä riistanhoitoyhdistys järjestää nykyään kolme metsästäjätutkintoon valmentavaa kurssia vuodessa. Huhtikuussa järjestettävälle kurssille on tulossa noin 30 osallistujaa.

Nyt huhtikuussa pitäisi alkaa, jos aikoo aseen vielä hankkia syksyksi, koska luvan hankkiminen vie aikaa, Tyrnävän riistanhoitoyhdistyksen varapuheenjohtaja Martti Pihlajaniemi laskee.

Lomakaudella poliisilla on jopa neljänneksen vähemmän henkilökuntaa lupa-asioita käsittelemässä, joten metsästyskauden alla aselupa-asiat vievät enemmän aikaa kuin keväällä.

Mahdollisimman pian pitäisi aloittavan metsästäjän alkaa hakea aselupia, sillä lomakauden alkuun on enää kaksi kuukautta, ylikomisario Juhani Saranki Oulun poliisista vahvistaa.

Valtion maat ovat avoinna kaikille

Metsähallitus tarjoaa suomalaisille riistamaita valtion metsistä eri puolilta Suomea. Metsästämään pääsee aloittelija tai kokeneempikin metsästäjä, omisti omaa maata tai ei.

Ensin metsästäjätutkinto, jonka jälkeen voi hankkia metsästyslupia eri paikoille ja ruveta metsästämään, Metsähallituksen erikoissuunnittelija Aku Ahlholm selvittää.

Itse metsästäminen ei ole salatiedettä, mutta ei myöskään pelkkää ampumista. Riista tulee löytää, ja metsästäjän täytyy myös päästä ampumaetäisyydelle.

Aloitteleville metsästäjillä on tarjolla metsästäjätutkintoon johtavien kurssien ohessa myös metsästystaitoihin pureutuvia kursseja.

Metsästäjäliitto järjestää esimerkiksi Nuorten metsästäjien ABC- metsästysammunnan koulutusta eri puolilla Suomea. Kurssin nimestä huolimatta myös varttuneemmat metsästäjät ovat tervetulleita kurssille.

Metsästäjäkurssit täyttyvät jo keväällä – aseluvan käsittely ottaa aikansa | Yle Uutiset | yle.fi.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.