Suden raato lähti jo linja-autolla tutkimuksiin – nuori urossusi oli tullut Puijolle Kuopion eteläosien kautta

Kuopiossa Puijolla ja sen läheisillä asuinalueilla pyörinyt nuori susi oli tullut kaupunkialueelle etelästä päin. Susi oli tallentunut yksityishenkilön riistakameraan eteläisessä Kuopiossa Kurkimäessä maanantai-iltana noin kello 20:n aikaan.

Suden oli täytynyt kulkea usean lähiön läpi tai ohi, sillä tiistaiaamuna kello 7:n jälkeen poliisi alkoi saada useita ilmoituksia sudesta Itkonniemeltä, Männistöstä, Puijonlaaksosta, Pihlajalaaksosta ja Puijolta.

Havaintoja sudesta tuli toistakymmentä, ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Puijolla havaitun suden väritys oli aivan sama kuin edellisiltana riistakameraan tallentuneen suden. Todennäköisesti se oli sama eläin, joka jäi jostain syystä jumiin niemeen eikä osannut jatkaa matkaansa.

Nuori susi jäi pihoihin katselemaan

Nuori urossusi oli päällisin puolin terveen kokoinen ja normaalissa ravitsemustilassa.

Tiistain aikana sen käyttäytyminen havaittiin kuitenkin poikkeukselliseksi.

Poliisin selkeä tavoite oli ensin odottaa, rauhoittaa tilanne ja antaa sudelle mahdollisuus poistua kaupunkialueelta. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Ilmoituksia alkoi tulla lisää ja lopulta illalla se pyöri Päivärannassa omakotitaloalueella talojen pihoissa ja muun muassa antoi pyöräilijöiden ajaa vierestä muutaman metrin päästä, Pohjolainen kertoo.

Useat poliisit havaitsivat omien silmin suden käyttäytyvän villieläimelle poikkeuksellisesti, kun eläin ei välittänyt ihmisen läsnäolosta, vaan jäi pyörimään tiiviisti rakennetulle alueelle.

Kaupunkialue tai sen välitön läheisyys ei kuulu susien elinalueisiin eikä myöskään susien vaellusreitteihin. Sudella olisi ollut aikaa ja mahdollisuus poistua, mutta se ei tehnyt niin.

Poliisi ampui suden omakotitaloalueella Päivärannassa tiistaina noin kello 22.30.

Partio kävi kertomassa talonväellä, mitä heidän pihansa luona oli tehty. Paikka oli katsottu turvalliseksi toimia näin.

Lähde: Suden raato lähti jo linja-autolla tutkimuksiin – nuori urossusi oli tullut Puijolle Kuopion eteläosien kautta – Savon Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.