Peura pelastettiin jäistä: pelastajat hieroivat puolitoista tuntia henkiin – metsästäjät pääsivät kotiin puoli kaksi yöllä,

Pelastuslaitos sai pintapelastajan avulla vedettyä peuran pois jäistä, mutta eläin oli pahasti kylmettynyt.

Hieroimme sitä puolitoista tuntia. Kerran se meni jo ihan veltoksi, mutta jatkettiin vain hieromista. Saimme sen pysymään hengissä, Syrjänen muistelee viikontakaista operaatiota.

Hieromisen lisäksi peuralle annettiin myös hunajaa, jotta sen verensokeri saataisiin nousemaan.

Toinen metsästäjä Mervi antoi hunajaa peuran ikeniin, jotta se imeytyisi suoraan verenkiertoon. Se piristi peuraa hirveästi.

Syrjänen kertoo lähteneensä paikalta pois yhtä aikaa pelastuslaitoksen kanssa, mutta toinen metsästäjä Mervi jäi vielä paikalle vahtimaan peuraa.

Syrjänen tuli vielä myöhemmin käymään paikalla uudestaan. Sinä aikana peura oli noussut seisomaan.

Menin sen viereen ja annoin sille kättä. Se haisteli kättä eikä yhtään pelännyt. Voi olla, että se oli niin shokissa ja väsynyt.

Kun kello alkoi olla jo puoli kaksi yöllä, metsästäjät lähtivät kotiin. Syrjänen meni kuitenkin katsomaan peuraa seuraavana päivänä heti aamusta.

Ei näkynyt peittoa eikä peuraa.

Lähdin etsimään lähimaastosta, ja peitto löytyi naapuritontilta. Peuran jäljet olivat menneet ruohikkoa pitkin metsään. Kyllä se selvisi hengissä.

Syrjänen kertoo ajatelleensa peuratehtävää inhimillisestä näkökulmasta.

– Ajattelimme, että ei aina tarvitse tappaa, vaan koetetaan pitää se hengissä, vaikka peurakanta onkin suuri. Jotain inhimillisyyttä täytyy olla.

Lähde: Peura pelastettiin jäistä: pelastajat hieroivat puolitoista tuntia henkiin | Satakunnan Kansa

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.