Susi liikuskeli Paimiossa – Lapset odottelivat samaan aikaan koulutaksia

Lapset odottelivat aamulla puoli yhdeksän aikaan koulutaksia Kaimalantien puolenvälin lähistöllä, kun susihukka ilmestyi yllättäen läheiselle pellolle. Lapset eivät säikähtäneet, mutta olivat kuitenkin ihmeissään siitä, voiko kyseinen iso harmaa eläin todellakin olla susi.

Miltei samoilla sekunneilla lasten koulutaksi kaarsi paikalle ja poimi kaksoset kyytiin. Myös taksin kuljettaja oli nähnyt eläimen kohtalaisen läheltä ja pysäyttänyt ajoneuvonsa sitä tarkkaillakseen. Metsästystä harrastava kuljettaja oli lasten tavoin asettunut sille kannalle, että kyseessä on susi.

Taksin otettua lapset kyytiin eläin lähti lompottelemaan poispäin.

Jokelan koulua käyvien kaksosten vanhemmat Eriikka ja Tuomas Aaltonen tietävät, että tilastollisesti susi hyökkää ihmisen kimppuun ani harvoin, jos milloinkaan.

He tietävät kuitenkin myös sen, että susikannat ovat melko lyhyessä ajassa kasvaneet tuntuvasti, ja samalla laji on alkanut tottua ihmisiin.

Tämä on kieltämättä ollut meille vanhemmille askarruttava ja ahdistavakin asia. Kyllä siellä risteyksessä voisi itse seisoa, mutta kun kyseessä ovat omat pienet lapset, niin kyllä asia on torstaista lähtien ollut päivittäin mielessä, sanoo Eriikka Aaltonen.

Tuomas Aaltonen on lastensa kertomusten perusteella arvioinut, että eläin on lähimmillään ollut noin 40 metrin etäisyydellä koulutaksia odottavista lapsista.

Mitään paniikkia Aaltoset eivät halua asian tiimoilta nostattaa.

Mutta he ovat joka tapauksessa esittäneet Paimion kaupungin suuntaan pyynnön, että ainakin lähiviikkoina koulutaksi voisi hakea lapset kotipihasta, joka on lähietäisyydellä nykyisestä noutopaikasta.

Onneksi lapset eivät torstaina säikähtäneet ja lähteneet juoksemaan, mikä olisi kenties voinut aiheuttaa eläimessä reaktion, Eriikka Aaltonen pohtii.

Lapset ottivat lopulta asian niin rennosti, etteivät ihan heti koulusta tultuaan muistaneet edes kertoa siitä.

Lähde: Susi liikuskeli Paimiossa Kaimalantien suunnalla | Kuntsari

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.