Pohjois-Karjalassa maan tihein kanadanmajavan kanta – metsästys jatkuu vielä 30.4. saakka

Majavan metsästyskausi jatkuu vielä huhtikuun loppuun asti, muistuttaa Riistakeskus. Pyyntivälineenä käytetään pääasiassa kivääriä, metsästysjousta tai heti tappavia rautoja.

Euroopanmajavan metsästys on pyyntiluvanvaraista, mutta kanadanmajavan metsästykseen pyyntilupaa ei tarvita.

Majavan metsästyksellä 20.8 – 30.4. rajoitetaan Riistakeskuksen mukaan kannan kasvua tihentymäalueilla ja samalla ehkäistään vahinkoja.

Majavan aiheuttamia vahinkoja ei korvata valtion varoista

Vuoden 2013 laskennoissa löydettiin yhteensä 1 376 kanadanmajavan pesää. Kanta olisi tämän perusteella vähintään 3 900 ja enintään 7 200 kanadanmajavaa.

Kanadanmajavakanta on tihein Pohjois-Karjalassa sekä Etelä- ja Pohjois-Savossa. Kaakkois-Suomessa ja Kainuussa on kohtalainen kanta, kun taas Keski-Suomessa ja Oulussa kanta on harva.

Hämeessä majavien esiintyminen on laikuittaista. Kanadanmajavien määrä on hieman pienentynyt vuoden 2010 jälkeen.

Luonnonvarakeskuksen euroopanmajavan kanta-arvio on vähintään 2 400 yksilöä, mutta kannan koko saattaa olla yli 3 000 yksilöä.

Euroopanmajavasaalis oli vuonna 2015 181 yksilöä. Euroopanmajavan levinneisyysalue käsittää melkein koko Satakunnan, osan Etelä-Pohjanmaata ja Rannikko-Pohjanmaan eteläosia.

Lajin levinneisyyden ydinalue Satakunnassa käsittää Kokemäenjoen varren Porista Kokemäelle ja Porista pohjoiseen Merikarvian-Siikaisten alueelle.

Lähde: Pohjois-Karjalassa maan tihein kanadanmajavan kanta – metsästys jatkuu vielä

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.