Koirilla paljon polvivammoja – Turkuun Suomen ensimmäinen ortopedinen eläinsairaala

Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ja vammat ovat yleisiä kissojen ja koirien vaivoja. Eläinlääkäriasema Pet-Vet avaa Turkuun Suomen ensimmäisen, ortopediaan keskittyvän eläinsairaalan.

Idean taustalla ovat Pet-Vetin omistaja, eläinlääkäri Elina Illukka ja Pet-Vetin eläinortopedi Aija Mehtälä. Illukka on toiminut Pet-Vetin eläinlääkärinä vuodesta 2007. Hänestä tuli sukupolvenvaihdoksen kautta Pet-Vetin omistaja vuonna 2011. Mehtälä taas on aloittanut Pet-Vetissä vuonna 2015.

”Ortopedisen eläinsairaalan asiakaskuntaa ovat kaikki lemmikit ja urheilukoirat, jotka ontuvat, eli joilla on tuki- ja liikuntaelinvammoja tai -sairauksia. Haluamme myös kehittää ennaltaehkäisevää hoitoa riskiryhmässä tai kovassa rasituksessa oleville yksilöille”, Mehtälä kertoo tiedotteessa.

Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet yleisiä

Sekä kissoilla että koirilla tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ja vammat ovat yleisiä. Koirien yleisin ortopedinen vamma on polven eturistisiteen repeämä.

Kissojen vammoja tunnistetaan huonommin kuin koirien, sillä oireita on hankala havaita. Muun muassa uneliaisuus ja liikkumisen väheneminen voivat olla merkkejä nivelrikosta.

Lemmikkien tuki- ja liikuntaelinsairauksia pystytään silti diagnosoimaan aiempaa tarkemmin.

Uusi ortopedinen eläinsairaala ja sen toiminnot suunnitellaan spesifisesti ontuvia potilaita ja ortopedisiä toimenpiteitä ajatellen ja lemmikit ohjataan oireiden mukaisesti kyseisen alan erikoisosaajalle.

Illukka ja Mehtälä kertovat Pet-Vetin nettisivustoilla haluavansa rakentaa paikallisen, huippuasiantuntijuuteen perustuvan eläinsairaalayksikön. He uskovat, että omissa tiloissa tarjottu yksilöllinen palvelu tuottaa laadukkaampia tuloksia.

”Kehitämme osaamistamme leikkaustekniikoissa jatkuvasti ja teemme hankinnat niin, että hinnoittelumme asiakkaalle pysyisi kurissa. Esimerkiksi Pet-Vet Ortoon tuleva CT-laite (eläinten kuvantamiseen suunniteltu viipalekuvauslaite) on käyttökustannuksiltaan niin tehokas, että pystymme todennäköisesti tarjoamaan CT-kuvantamisen alan nykyistä hintatasoa edullisemmin”, Mehtälä vakuuttaa.

Suomessa kaksi isoa eläinlääkäriketjua

Suomeen syntyi viime vuonna reilussa puolessa vuodessa uusi eläinlääkäriasemaketju, kun Omaeläinklinikka osti Suomen Pieneläinklinikat joukolta eläinlääkäreitä ja avainhenkilöitä, Tuhatjalka-klinikat Tuovisen suvulta ja Kirkkonummen suurimman eläinlääkäriaseman Vetsetin.

Alalla on Pieneläinklinikoiden ja eläinlääkäriketju Evidensian lisäksi lähinnä pieniä toimijoita.

Lähde: Koirilla paljon polvivammoja – Turkuun Suomen ensimmäinen ortopedinen eläinsairaala | Talouselämä

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.