Majavat jakavat mielipiteitä | Suomen riistakeskus

Suomen riistakeskuksen järjestämä kysely paljasti, että euroopanmajavaan suhtaudutaan paljon positiivisemmin kuin kanadanmajavaan.

Kyselyn perusteella kanadanmajavien luonnonhoidollinen pyynti saa kannatusta, jotta euroopanmajava voisi levittäytyä vapaammin.

Suomessa esiintyy kahta majavalajia. Satakuntaan ja lähialueille keskittyvä euroopanmajavakanta on yhden Norjasta siirretyn parin jälkeläisiä, ja Länsi-Lapissa on Ruotsista muuttaneiden euroopanmajavien perustama esiintymä.

Kanadanmajavakanta on vahvin maan itäosissa, mutta laji on leviämässä kohti lännen euroopanmajava-alueita Kanadanmajava luokitellaan Suomessa haitalliseksi vieraslajiksi, kun taas euroopanmajavan katsotaan olevan lajina vaarantunut suppean levinneisyyden ja pienen yksilömäärän takia.

Suhtautuminen kanadanmajaviin negatiivista

Kyselyssä tiedusteltiin muun muassa suhtautumista euroopanmajavan ja kanadanmajavan levinneisyyden laajenemiseen, kanadanmajavien pyyntiin euroopanmajavien hyväksi ja euroopanmajavien mahdollisiin siirtoistutuksiin.

Metsätalouden edustajista puolet ja muista sidosryhmistä enemmistö kannatti euroopanmajavan levinneisyyden laajenemista nykyisestä. Sen sijaan kanadanmajavan levinneisyyden mahdollista laajenemista vastustettiin laajasti.

Lähde: Majavat jakavat mielipiteitä | Suomen riistakeskus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.