Suomalaiset metsästävät ja kalastavat valtion mailla vuosittain kaksi miljoonaa päivää

Suomalaiset viettävät metsällä ja kalassa valtion alueilla vuosittain kaksi miljoonaa päivää, kertoo Metsähallituksen tuore selvitys.

Perjantaina Metsähallituksen Erätoimittajapäivillä julkaistussa selvityksessä on koottu yhteen Luonnonvarakeskuksen, Suomen riistakeskuksen ja Metsähallituksen aineistoja viimeisen viiden vuoden ajalta.

”Tämä kertoo siitä, että valtion alueilla on aktiivista ja monipuolista eräharrastuskäyttöä,” sanoo Metsähallituksen erikoissuunnittelija Mikko Rautiainen.

”Tästä on kansalaisille isoa hyötyä ja merkitystä.”

Erityisen suosittuja ovat onkiminen ja pilkkiminen, jotka eivät yleensä vaadi kalastuslupaa.

Tällaista ilmaista eränkäyntiä suomalaiset harrastavat vuosittain 1,4 miljoonaa päivää. Luvan vaativaa kalastusta ja metsästystä harrastetaan puolestaan noin 600 000 päivän verran.

Selvitykseen on koottu myös tiedot siitä, kuinka paljon suomalaiset harrastavat eränkäyntiä niin sanotuilla yleis- ja erityisperusteisilla oikeuksilla.

Näillä oikeuksilla tapahtuvasta eränkäynnistä isoin osa sijoittuu Pohjois-Suomeen. Pohjoissuomalaisilla on metsästyslain mukainen oikeus metsästää kotikunnassaan valtion omistamilla alueilla.

Lähde: Suomalaiset metsästävät ja kalastavat valtion mailla vuosittain kaksi miljoonaa päivää – Kotimaa | HS.fi

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.