Mäntsälän Hirvihaaran ampumaurheilukeskus pääsi merkittävien ampumarata-alueiden joukkoon – maakunnan kehittämissuunnitelma

Sipoon ampumaratakeskittymä, Hirvihaaran ampumaurheilukeskus Mäntsälässä, Hyvinkään ampumaurheilukeskus, Inkoon ampumarata sekä Kovelon ampumarata Karkkilassa on valittu viideksi merkittäväksi Uudenmaan ampumarata-alueeksi, joiden kehittäminen otetaan huomioon Uudenmaan maakuntakaavassa.

Uudellemaalle on ensimmäistä kertaa valmisteltu koko maakunnan kattava ampumaratojen kehittämissuunnitelma. Se sisältää tiedot 50 ampumaradasta ja rataverkoston kokonaistilanteesta, arviointia ratojen riittävyydestä sekä kehittämissuosituksia.

Lisäksi Uusimaa-kaava 2050:n kaavakartassa osoitetaan puolustusvoimien alueilla sijaitsevat ampumaradat. Maakuntakaavalla varmistetaan kattava ja monipuolinen ampumaratapalveluiden ydinverkosto.

Uudenmaan nykyisten ampumaratojen toiminnan turvaaminen ja niiden kehittäminen on välttämätöntä rataverkoston säilyttämiseksi.

Ratojen määrä on viime vuosikymmeninä ollut tiheästi asutulla Uudellamaalla vähenemään päin. Yhtenä syynä on ampumaratojen aiheuttama melu. Joillakin radoilla on jouduttu supistamaan lajivalikoimaa tai lopettamaan toiminta kokonaan.

Asutuksen laajentuessa meluhaitta on noussut ongelmaksi ja kunnat eivät aina ole voineet uusia ympäristölupia.

Jatkossa tarvitaan entistä vahvempaa viranomaisten yhteistyötä ja kokonaishyötyjen arviointia kaavoituksen kaikilla tasoilla, painottaa erityisasiantuntija Maija Merikanto Uudenmaan liitosta.

Lähde: Mäntsälän Hirvihaaran ampumaurheilukeskus pääsi merkittävien ampumarata-alueiden joukkoon | Mäntsälän Uutiset

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.