Susi jolkotteli perjantaiaamuna riista-aitojen välissä kuutostiellä Koskenkylässä

Kuutostien riista-aitojen välissä Loviisan Koskenkylässä liikuskellut susi ihmetytti autoilijoita varhain perjantaiaamuna. Suurikokoisesta sudesta tehtiin useita havaintoja sekä ilmoituksia hätäkeskukseen.

Myöhemmin susi pääsi poistumaan aitojen välistä metsään.

Myös Loviisan seudun suurpetoyhdyshenkilö Tom Rikberg kertoi saaneensa kello 7 aikoihin ilmoituksen autoilijalta, joka pystyi kuvailemaan eläintä asiantuntevasti.

Autoilija oli nähnyt suden kuutostiellä Myrskylän liittymästä noin 100 metriä Liljendalin suuntaan. Susi oli kulkenut tiellä ja penkalla.

Autoilijan kuvailun mukaan eläin oli ”reiluilla mitoilla varustettu eli Leonbergin koiran kokoinen”, ja väriltään erittäin tumman harmaa, Rikberg kertoi.

Alueella liikkuu ehkä pari – kolme sutta

Tom Rikberg arvioi, että alueella liikkuu pari – kolme sutta, jotka laajentavat reviiriä. Ne voivat olla samoja, joista on tehty havaintoja Sipoossa, Porvoossa ja Kilpilahden teollisuusalueella.

Sudet ovat tulleet pelkäämättä poikkeuksellisen lähelle ihmisiä ja autoja.

Rikbergin mukaan riista-aitojen välille eksyneistä eläimistä on syytä tehdä ilmoitus poliisille eli soittaa hätäkeskuksen 112 -numeroon. Jos autolla törmää suteen, on syytä olla varovainen, sillä uhattu susi puolustautuu puremalla.

Kadonneista koirista tai muista susivahingoista ei toistaiseksi ole Loviisan seudulta tullut ilmoituksia. Rikberg pohtii kuitenkin ääneen nyt liikkeellä olevan suden pelottomuutta.

Mihinkään paniikkiin ei ole tietenkiin aihetta, mutta onhan se hieman huolestuttavaa, ettei susi pakene ihmistä, vaan liikkuu aktiivisesti jossakin muualla kuin susien normaalissa elinympäristössä, Rikberg pohti.

Lähde: Susi jolkotteli riista-aitojen välissä kuutostiellä Koskenkylässä – Loviisan Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.