Vähälumiset talvet lisäävät mönkijämyyntiä – tosikelkkailija jaksaa odottaa lunta

Talvi ja syksy ovat menneet tänä vuonna toistensa päälle suuressa osassa Suomea.

Välillä on lunta ja pakkasta ja välillä sataa vettä. Tämä näkyy myös pienkonekaupassa, jossa asiakkaat kyselevät yhä useammin mönkijöiden perään. Aktiivikelkkailija on uskollinen kulkimelleen ja vaihtaa välillä uuteenkin malliin.

Pohjoiskarjalaiset moottorikelkkailijat pääsivät niin sanottuina normaalitalvina kelkkaurille ja kalastusjäille jopa jo joulukuun alussa. Tänä vuonna suuressa osassa maakuntaa ei vielä joulukuun lopussakaan ole kunnon lumipeitettä kantavista järvenjäistä puhumattakaan.

Kyllä lumettomuus vaikuttaa aina kelkkakauppaan, mutta kelkkoja kuitenkin ostetaan jonkin verran. Heti kun lunta tulee, niin moottorikelkkakauppa vilkastuu, kertoo myyjä Heikki Piiroinen joensuulaisesta Motor Naumasesta.

Aktiivit kelkkailijat tilaavat uusiakin kelkkamalleja sen hetkisistä keleistä huolimatta. Vielä pari, kolme vuotta sitten oli tilanne aivan toisenlainen: lunta riitti ja kelkkapauppa kävi kuumana.

Samassa kauppaliikkeessä on rinta rinnan esillä myös mönkijöitä.

Mönkijäkauppaa tehdään edelleenkin. Mönkijäkauppaa käymme aktiivisesti koko ajan. Monesti vaihdossa meille tarjotaankin vanhaa moottorikelkkaa. Varsinkin tänä syksynä mönkijäkauppa on käynyt, kertoo Piiroinen.

Heikki Piiroisen mukaan esimerkiksi vanhemmat ostajat haluavat itselleen mönkijän vapaa-ajan ajelua varten, tai sitten sitä käytetään puiden hakuun metsästä.

Nuorempi väki valitsee itselleen esimerkiksi mönkijän, jossa on varusteet vaikkapa mutaisessa maastossa ajamista varten. Työmönkijöitä menee tasaiseen tahtiin erilaisille työmaille, jossa joudutaan liikkuman maastossa.

Lähde: Vähälumiset talvet lisäävät mönkijämyyntiä – tosikelkkailija jaksaa odottaa lunta | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.