Miksi tulisi säästää kananmunankuoret?

1. Tee salaoja

Munankuoret kannattaa laittaa istutusten pohjalle, jonka ansiosta kasvin juuret saavat paremmin happea ja multa pysyy kuohkeampana.

2. Paljon ravintoa

Kananmunankuorissa on paljon ravinteita ja mineraaleja. Kasvit tarvitsevat näitä ravinteita ja niitä liukenee tasaiseen tahtiin sitä mukaa, kun kuori maatuu.

3. Karkottaa etanat

Munankuoria kannattaa ripotella maanpinnalle, jotta toukat ja etanat pysyvät poissa. Kasvin ympärillä olevat munankuoret tekevät etanoiden ja toukkien liikkumisesta vaikeaa.

4. Tomaatit

Tomaattien, kesäkurpitsojen, kurpitsojen ja paprikoiden juurelle kannattaa ripotella munankuoria. Ne saavat munankuorista kaliumia, jonka ansiosta niiden varret ja hedelmät eivät mädänny.

5. Munankuoria voi käyttää ruukkuina

Kananmunankuorista saa todella suloisia ja toimivia miniruukkuja. Kananmunankuori pitää kasvin juuret aisoissa ja hetken kuluttua kasvin voi istuttaa kuoren kanssa maahan.

6. Peurat pysyvät poissa

Peurat inhoavat kananmunankuorien hajua, jonka ansiosta ne pysyvät loitolla kasveista, joiden läheisyydessä on munankuoria, Gardenista -sivusto kirjoittaa.

7. Tasapainottaa maaperän pH-arvoa

Mullan ja maaperän pH-arvo voi vaikuttaa kukkien ja kasvien hyvinvointiin merkittävästi. Vinkki: hortensian juurelle laitetut munankuoret voivat vaihtaa kukkien värin vaaleanpunaiseksi, ruotsalainen, Hemtrevligt -sivusto, kirjoittaa.

8. Linnut saavat ravintoa

Linnut pitävät munanuorista, sillä ne saavat niistä tarvitsemansa määrän kalsiumia. Linnut pitävät myös tuholaiset kurissa, mutta ne saattavat pitää myös puutarhasi marjoista…

Lähde: Tässä 8 syytä miksi sinun ei tulisi koskaan heittää kananmunankuoria roskiin – Herkkusuu.fi

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.