Virossa koirana avannosta pelastettu susi nousi kansainväliseksi julkkikseksi– näin hukalla menee vapaudessa

Susi oli paleltunut avannossa. Se oli pelastettaessa hypotermian kourissa. Hukka selvisi kuitenkin avannosta säikähdyksellä ja voitiin palauttaa pian luontoon.

Koirana pelastetusta sudesta saattoi tulla kertaheitolla yksi maailman tunnetuimmista Viron asukkaista.

Useat mediat ympäri maailman raportoivat hukan pelastumisesta, muun muassa BBC.

Juttu oli viikko sitten BBC:n verkkosivujen päivän luetuin uutinen, kertoi Postimees jatkojutussaan.

Mutta mitä sudelle kuuluu nyt, kansainvälisen kuuluisuuden myötä? Ilmeisen hyvää, Postmees kertoo.

Noin villieläimeksi.  Asiantuntijat uskovat, että se pystyy itsenäiseen elämään vapaudessa. Hukalle asennettiin radiopanta samalla, kun se vapautettiin.

GPS-tiedot kertovat eläimen uusista kuvioista.

Susi kärsi vapauden ensimmäisinä päivinä shokista, eikä se liikkunut puolta kilometriä pidemmälle. Mutta pian se jolkotteli jo kaukana.

Se on 70 kilometrin päässä siitä, josta se vapautettiin, kertoo paikallinen susitutkija Marko Kübarsepp. Hän oli mukana, kun avantouimari palautettiin takaisin luontoon.

Viimeisimpien tietojen mukaan on vaikea sanoa, minne susi aikoo asettua. Sen liikkeet ovat aika erikoisia, mutta se näyttää suuntaavan pohjoiseen.

Se liikkuu nopeammin kuin susi normaalisti liikkuisi, Kübarsepp kertoo. Kübarsepp ei suostu kertomaan eläimen uusimmista kuulumisista sen tarkempia tietoja.

Eläin tarvitsee rauhaa kuuluisuudelta.

Susi on kuitenkin nyt hyvissä käsissä. Panta lähettää tietoja tutkijoille 24 kertaa päivässä.

On hyvin mahdollista, että villikko rientää jonnekin perustamaan omaa laumaa. Osa edellisvuoden sudenpennuista itsenäistyy tammi-maaliskuussa ja jättää vanhempiensa lauman, ja perustavat oman.

Susilaumassa on oltava kolme sutta, mutta keskimääräisesti laumassa 5–8 eläintä. Neljästä viiteen pentua syntyvät toukokuun alussa.

Lähde: Virossa koirana avannosta pelastettu susi nousi kansainväliseksi julkkikseksi– näin hukalla menee vapaudessa – Ulkomaat – Ilta-Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.