Hirvet kulkevat ratoja pitkin, koska ne ovat lumettomia — Hirven ja junan yhteentörmäyksiin voi olla asiaa tavallisuudesta poikkeavan lumisella talvella

Etelä-Savon riistapäällikkö Ohto Salon mukaan monet eläimet eivät myöskään ymmärrä, että junat ovat vaarallisia. Hirviä jää junan alle vuosittain.

Uutisoimme perjantaina junan törmänneen kahteen hirveen Mäntyharjun ja Kouvolan välillä. Sunnuntaina puolestaan hirvi jäi junan alle Enon Uimaharjussa, uutisoi Karjalainen.

Etelä-Savon vs. riistapäällikkö Ohto Salo sanoo, että hirviä jää keskimäärin joka vuosi junan alle, eikä näe tilannetta tavallisuudesta poikkeavana. Junaradat ovat hirville kulkureitti.

Junaradat ovat pitkiä ja hirvet menevät pitkin poikin.

Myös talven lumiolosuhteilla voi olla vaikutusta onnettomuuksiin. Hirvet kulkevat junarataa pitkin, sen sijaan että ylittäisivät niitä samalla tavalla kuin autoteitä.

Voi olla, että muualla on ahtaita paikkoja. Radat ovat kuitenkin auki, ja kulkuyhteydet siten paremmat radalla. Vailla parempaa tietoa hirvet sitten kävelevät rataa pitkin.

Myös tietämättömyydellä on osuutensa: monet eläimet eivät ymmärrä junaa vaarallisena, eivät ehdi väistämään nopeasti liikuvaa junaa.

Lähde: Mäntyharjussa sattunut hirven ja junan yhteentörmäys ei ole tavallisuudesta poikkeavaa, mutta lumisella talvella voi olla osuutta asiaan — Hirvet kulkevat ra… – Länsi-Savo

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.